Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, bir basın toplantısı ile Yenimahalle’nin 6 yılını anlattı. Altyapıdan üstyapıya, sosyal projelerden devasa yatırımlara kadar her alanda hayata geçen projeleri özetleyen Yaşar, Umut Evi, Karşıyaka Pazarı ve Evrensel Değerler Çocuk Müzesi projelerini tanıttı.
Yenimahalle Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi içerisinde yer alan İn Love Balo Salonu’nda gerçekleşen toplantıda Yaşar, harcanan her kuruşta halka dokunan hizmetlere imza attıklarını söyledi.

146 milyon TL borçla devraldığı Yenimahalle Belediyesi’ni bugün Ankara’nın en çok konuşulan ilçelerinden biri haline getirdiğini ifade eden Yaşar, “Bu dönem omuzlarımdaki yük, sorumluluğum daha da ağır. Bunun bilinciyle halkımın teveccühüne layık hizmetleri hayata geçireceğim. Yenimahalle’nin kadınları, gençleri, yaşlıları, engellileri için çok önemli projeleri hizmete sunacağım.” dedi.

ENGELLİLERİN UMUT’U VAR

Yeni projelerini tanıtmaya Umut Evi projesiyle başlayan Yaşar, bu projenin engellilerin hayata umutla bakmasını sağlayacağını söyledi. Bu merkezin, engellilerin yaşama katılmaları, üretmeleri ve engellerini yenmeleri konusunda destek olacağını belirten Yaşar, Umut Evi’nde Engelli Gündüz Misafirhanesi, Aile Danışmanı, Bireysel Danışman, İstihdam Ofisi, Psikolog, Okuma ve İnternet Salonu, Engelsiz Park, Hobi Bahçesi, Evcil Hayvan Parkı, Müzik Atölyesi, El Sanatları Derslikleri ve Atölyelerin yer alacağını kaydetti.

KARŞIYAKA’YA MEGA PROJE

Mega proje olarak tanımladığı Karşıyaka Pazarı ve Sosyal Tesisi hakkında da bilgi veren Yaşar, Karşıyaka’nın göz bebeği olacak Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri’nin 2016 yılına kadar bitirilmesini hedeflediklerini ve 26 trilyona mal olacağını söyledi. Yaşar, “Kadın Dayanışma Merkezi’nden Otoparkına kadar her şeyin düşünüldüğü tesiste, İkinci Bahar Lokali, çok amaçlı salon, gençlik merkezi, düğün salonu, taziye evi, iş yerleri, kreş, YENİMEK kursları, bay-bayan spor salonu, etüt merkezi ve akvaryum bulunacak” dedi.

ÇOCUKLARA MÜJDELİ HABER

Yaşar, toplantıda Yenimahalle’nin çocuklarına da bir müjde verdi. Yine bir ilke imza atarak Evrensel Değerler Çocuk Müzesi projesi için düğmeye bastıklarını söyleyen Yaşar, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nin alt katında 1600 metrekare alana kurulacak olan müzenin çocukların eğitimine ve gelişimine büyük katkı sağlayacağını söyledi. 7 temel değerin, 7 farklı kalıcı sergisi ve karşılama bankosunun olacağı müzede sorumluluk, yardımseverlik, saygı, doğruluk, hoşgörü, sevgi, dostluk temalarının işleneceği belirten Yaşar, “Bu müze, sadece Yenimahalle’deki çocuklara değil ülkenin tüm çocuklarına yenilikçi öğrenme ortamları sunarak, onların potansiyellerini açığa çıkarmalarını sağlayacak” diye konuştu.

YENİ DÖNEMDE YENİ SPOR KOMPLEKSLERİ

Yeni dönemde amatör spora desteğinin devam edeceğini kaydeden Yaşar, Batıkent’e inşa edilecek Batıkent Stadı’ndan tüm spor kulüplerinin yararlanacağını belirterek “Bunula birlikte yine bu dönemde ilçemize bir kapalı spor salonu kazandıracağız. Salon sporlarının yapılacağı bu tesiste tüm Yenimahalle halkı spor yapacak.” dedi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yükselen Bülent Ecevit Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisi’nin de yakında kapılarını açacağını söyleyen Yaşar, Ankara’nın en büyük kadın sığınma evinin de Nisan ayı içerisinde hizmete gireceğini müjdeledi.