Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Aydınlar Mahallesi'ndeki halk gününe başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte tam kadro olarak katıldı. Aydınlar Mahallesi sakinlerinin sorunlarını not alıp çözüm bulan Başkan Karalar, Seyhan'ın tamamında olduğu gibi burada da önemli sorunlar olduğunu söyledi. Sorunları bildiklerini ve çözmek için halkın ayağına gittiklerini belirten Başkan Karalar, "Biz buraya sorunları görmeye ve yerinde çözmeye geldik. Bu kardeşiniz yıllarca özel sektörde çalışmış ve şimdi deneyimlerinin Seyhanlıya hizmet için kullanıyor. Belediyeye tasarrufu getirdik. Artık halkımızın parası daha efektif kullanılıyor. Artık yüksek fiyata ihale alama olayı bitmiştir. Şimdi Allah'a şükür paramız artamaya başlıyor, hizmetlerimizde artmaya başlayacak." şeklinde konuştu.

BAŞKAN KARALAR: GİDECEĞİM SOKAKLARI DÜZELTMEYİN

Konuşma yaptığı alanla ilgili birim müdürlerine talimat veren Başkan Zeydan Karalar, “Gideceğim yerleri düzeltmeyin.” dedi. Başkan Karalar, "Bakın konuşacağım yerde çukur var bu çukur ile ilgili olarak fen işleri müdürü hemen gereğini yapsın. Ben müdürlerime söylüyorum. Ben gideceğim diye sakın bir yerle bir şey yapmayın. Mahallelere sorunları görmeye gidiyorum. Sorunları görelim ki yerinde çözelim. Bakın Seyhan'da 8 bin mahalle var, çok büyük bir bölümü bozuk. Her gün bir sokak yapsak 8 bin gün yapar. Taziye eviniz yok kapalı semt pazarınız yok. Allah’ın izniyle bu eksikleri halledeceğiz. Kapalı semt pazarını yapacağız. Yazın kavurucu güneşin altında, kışın ise yağmurun altında alışveriş yapmaktan kurtulacaksınız." dedi.

AYDINLAR'DA KENTSEL DÖNÜŞÜME DEVAM

Aydınlar Mahallesi'nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili vatandaştan gelen soruları da yanıtlayan Zeydan Karalar, kentsel dönüşümü devam ettirmeyi planladıklarını ancak bunu yaparken halka soracaklarını ifade etti. Başkan Karalar, "Kentsel dönüşüm ile ilgilide ne olacağını merak ediyorsunuz. Biz kentsel dönüşümü devam ettirmeyi düşünüyoruz. Ancak, bunu yaparken de burada bir çalışma yapacağız. Halkın kentsel dönüşümü isteyip istemediğini soracağız, sizlerden okey alır isek yapacağız. Halkın onayı olmayan hiçbir projeyi yapmayacağız." ifadelerini kullandı.