İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 30 Mart 2014’ten sonra büyükşehir sınırlarına bağlanan dokuz ilçenin ihtiyaçlarını belirlemek üzere başlattığı inceleme gezilerini sürdürüyor. Ocak ayında Kınık, Bergama ve Dikili’nin en ücra mahallelerini ziyaret ettikten sonra geçen cuma günü Küçük Menderes bölgesine geçerek Beydağ’ın köylerine giden Kocaoğlu, pazar gününü ise Kiraz ilçesindeki 12 mahalleye ayırdı. Bürokrat kadrosuyla birlikte Çatak, Yeşildere, Karabağ, Saçlı, Ceritler, Suludere, Aydoğdu, Karaburç, Çayağzı, İğdeli ve Örenköy’e giderek vatandaşların ve muhtarların taleplerini dinledi. Programının bir bölümünde, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül eşlik etti.

Sınırları içindeki 597 köy ve 1257 mahallenin tamamına hizmet götürmek zorunda olduklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Seçimlerden sonra bize bağlanan dokuz ilçenin de çok önemli ihtiyaçları var ancak biz en çok ihtiyacı olan, en az hizmet almış yerden başlayıp hizmet götürmeliyiz. Benim anlayışım bu.” şeklinde konuştu. Kiraz’ın kalkınması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Kalkınmayı bölgede bugüne kadar sürdürülen ceviz, kestane üretimi, hayvancılık gibi ticari faaliyetleri geliştirerek sağlayabiliriz. Biz bugüne kadar kooperatiflerden alım yaparak çiftçiyi güçlendirmeye çalıştık ve bir noktaya getirdik. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bize bağlı 21 ilçede, aramızda bir güven oluştu. Şimdi bunu dokuz ilçede de yapmak istiyoruz. Bu işi, kooperatifçiliği biraz daha büyütmemiz lazım.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin, yatırımları daha hızlı yapabilmek ve vatandaşa daha kolay ulaşabilmek için her ilçede irtibat merkezi ve belli bölgelerde şantiyeler kuracağını belirten Kocaoğlu, “Kiraz’ın dağ köylerinin sorunlarını Konak’tan çözemeyiz. Yerinden yönetimi gerçekleştireceğiz.” dedi. Siyasette hiçbir zaman ayrımcılığa yer vermediğini söyleyerek, “Kiraz halkı Büyükşehir’de beni, ilçede başka bir partinin adayını tercih etti. Bugüne kadar olduğu gibi kim hangi partidendir diye bakmadan hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Ben buralara gezip tozmaya gelmedim. Sizlerin dertlerine bir nebze de olsa çare bulabilirsem, sizler de bir ‘Allah razı olsun’ derseniz, o zaman ne mutlu bana.” diye konuştu.

Kiraz turu sırasında Kocaoğlu’nu, Karabağ ve Saçlı köylüleri birlikte ağırladı. Karabağ’da toplantı için kıraathane önüne dizilen sandalyelere kadınlar yerleşti, erkekler dışarıda kaldı. Köylerinin sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını dile getirme görevi de onlara düştü.