Hatay'ın Samandağ İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen yüzme kursunun 12 Haziran-15 Temmuz’u kapsayan aylık bölümünü başarıyla tamamlayan kursiyerlere Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir tarafından katılım belgeleri verildi. Çevlik Beyaz Muhteşem tesislerinde gerçekleşen sertifika törenine Samandağ Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ali Türetken de katıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir konuşmasında 2014 yazında aynı tesiste böyle bir kurs düzenlendiğini, geçen yıl toplam 62 çocuğun bu aktiviteden yararlandığını aktarıp şunları söyledi: "Bu yıl da aynı düşünceyle bu çalışmamızı sürdürdük. Bu yıl sadece ilk ayımızda 130 öğrencimiz kurslara katılarak katılım belgesi almaya hak kazanmıştır. Ümit ediyorum ki Okullar açılana kadar en az 300 öğrencimizi bu kurslara katarak yüzmeyi öğrenmelerini, yaz tatillerini böylesi sosyal aktivitelerle geçirmelerini sağlamış olacağız.“

Amaçlarının, çocukları ve gençleri sağlıklı bir beden ve ruh haline sahip olarak yetişmek ve iyi bir eğitimin yanında kötü alışkanlıklardan arınmış birer insan olmalarını sağlamak olduğunu aktaran Nehir, "Bir başka amacımız da sorumlu sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklarımızın eğitim ve yetiştirilmesinde anne babaların, ailelerin yanında bizlerinde yer almasıdır. Zira ne yazık ki çocuklarımızı sokakta bekleyen ciddi tehlikeler var. Kötü alışkanlıklar, madde bağımlılığı vb. kötülüklerle çocuklarımız ve gençlerimiz esir almakta. Bu nedenle belediyemizin bu çalışmasının böylesi tehlikelere karşı duyarlı bir duruşu vardır. Bu kursun dışında dil kursları, meslek edindirme, sosyal gelişim ve daha birçok kurs ve sosyal aktivitelerin olacak.” dedi.

Samandağ Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ali Türetken de konuşmasında belediyenin 2 yıldır sürdürdüğü yüzme kursuna ilginin katlanarak arttığını, gençlerin yüzme sporuna ilgilerinin kendilerini mutlu ettiğini belirtip, "Spor sağlam bir zihin, sağlam bir beden, sağlam bir kişilik oluşmasına önemli bir etkendir.” ifadesini kullandı.