Kahramanmaraş Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır'la birlikte Arslanbey Parkı'nda incelemelerde bulunan Başkan Poyraz, yapılmakta olan çalışmaları yerinde inceledi.

Başkan Poyraz'ın incelemeleri sırasında park hakkında bilgiler aktaran Park ve Bahçeler Müdürü Mahmut Bakır: “ 515.000 m2 büyüklüğündeki Kahramanmaraş Kent Ormanı alanında çevre düzenleme çalışmalarına başlandı. Aşama aşama hayata geçirilecek proje tamamlandığında Kent Ormanı içerisinde aşağıda adı geçen tesisler şehrimizin insanlarına hizmet verecek: (Kent Ormanı içerisindeki tabii yaşam alanını muhafaza etmek amacı ile bu tesislerin kurulumunda ve ekipmanlarında doğal malzemeler kullanılacaktır.)

”¢Piknik alanları, çardaklar ve büfeler
”¢Macera oyun alanları
”¢Bisiklet ve yürüyüş parkurları
”¢Kır kahvesi ve çay bahçesi
”¢Yörük köyü
ӢSpor tesisleri
”¢Tenis masaları
”¢Yapay gölet ve şelaleler
”¢Çocuk oyun alanları
”¢Bitki satış noktası
”¢Seyir terasları
”¢Gözetleme kuleleri
”¢Arslanbey Parkı'nda, kanalizayon, İiçme suyu ve yangın söndürme hatları gibi alt yapı çalışmaları tamamlandı.
”¢Parkın içerisinde mescit, idari bina wc gibi yapıların temelleri atıldı.Alan temizlik çalışmasının yanı sıra çardakların konuşlandırılması tamamlanıp yapımı devam etmekte. Kütük görünümlü çeşmeler ve Taş Çeşmeler parkın muhtelif yerlerine serpiştirildi.
”¢Yürüyüş yollarının tamamlanmasının ardından alan içi gezinti yolları kayraş taşı döşemesi yapıldı.
”¢Aydınlatma tesisat döşemeleri ve direkleri tamamlandı. Park içerisindeki Şelale'nin yapımı devam ediyor. Halatlı Macera Oyun zemin hazırlıklarına başlandı. Yaklaşık 400 araçlık otopark alanı tamamlandı” diye konuştu.