BAŞKAN POYRAZ: ADANA GİRİŞİ YAPILMAZSA BİZ YAPACAĞIZ

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Aksu Tv'de yayınlanan Şehre Dair Programı'nda karayolları yetkililerine seslenerek; “Adana girişi yapılmazsa biz yapacağız” diye konuştu.
Mesut Tuğrul Moderatörlüğünde Aksu Tv'de canlı olarak yayınlanan Şehre  Dair Programına katılan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, halktan gelen soruları cevaplandırdı.

ABDULHAMİD HAN CAMİİ BİR ŞAHESER
İlk olarak Türkiye'nin üçüncü büyük camisi olan Abdulhamid  Han Camii'nin sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Abdulhamid Han Camii günümüzün bir şaheseri. Tamamen Kahramanmaraş Halkımızın destekleri yapılmış bir camiidir. Kiminin 5 lirası kiminin 5 bin lira yardımı ile yapıldı. Bazıları avizesini bazıları halısını alarak yardımda bulundular. Biz de belediye olarak çevre düzenlemesi ile  3 D boyutlu videosunu hazırlattık. Bu hazırlattığımız videoyu da cd ortamında ülkemiz genelinde dağıtımını yaptık. Abdulhamid Han Camiimiz tamamen bir şaheser. Osmanlı ve Selçuklu mimari özelliklerinin kullanıldığı bir sanat yapısı olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

TURİZMİ CANLANDIRACAĞIZ
Turizm konusunda çarşıların restorasyonlarının devam ettiğini ve ne zaman tamamlanacağının sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Şu anda çarşılarımızın tamamında restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bunun yanı sıra Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından da Taşmescit, Arasa Camii ve Taşhan'ın bir kısmında restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bunun haricinde Çukur Hamam'da restorasyon çalışmalarında sona doğru gelindi. 1,5 ay gibi bir zaman zarfından hizmete açacağız. Katiphan ”˜da da çalışmalar devam ediyor. Bizim hedefimize göre bu restorasyon çalışmaları Haziran sonuna kadar bitirilmiş olacak” dedi.

YAYA ULAŞIMI SORUN OLACAKTI

Kent Meydanı düzenleme çalışmaları konusunda yolun düz olarak değil de eskisi gibi yay şeklinde devam ettiğinin sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Başlangıçta biz de öyle düşündük. Yukarıdan beri gelen yolu, Bayrak Olayı Kaidesini kaldırıp yolu düz olarak indirelim istedik. Ancak burası çok hareketli bir bölge olduğu için yayaların karşıdan karşıya geçişleri sorun olacaktı.  İnsanlarımız neden üst geçit yapılmıyor diyorlar ama Ulucami civarı ve Kıbrıs Meydanı'ndaki kaldırımlarımıza bakarsanız 3 metre genişliğinde. Üst geçidin ayaklarını konduracağımız alanların en az 7 metre olması gerekiyor. Dolayısıyla bu bölgeye yayalar için bir üst geçit yapamayacağımız için mecburen yolun o şekilde devamına karar verdik” diye konuştu.

DOĞUKENTE KARDEŞ GELİYOR
Toplu konut yapımında belediyenin çığır açtığı ve bunun devam edip etmeyeceğinin sorulması üzerine konuşan Başkan Poyraz: “Toplu Konut meselesinde 6 Mart Çarşmaba günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde noter huzurunda çekiliş yapılacak. Kılavuzlu bölgesine yapılacak olan 560 konut için rekor başvuru var. Bana ulaşan bilgilere göre 19 bin 323 kişi müracaat etmiş. 560 kişinin belirlenmesi için kura çekilecek. Bunun yanı sıra da 1500 kişi fazla çekilecek. Sebebine gelince de birinci kur'a da belirlenen kişiler finans kuruluşuna gittiler ve onay alamadılar. O zaman bu kişinin başvurusu düşmüş olacak. Başvuru düşmesi olacağı için de yerine yedek üye olması gerekecek.  6 Mart'ta yapılacak kur'a çekiminde isimleri çıkanlar gidip finans kurumu ile anlaşacaklar. Finans kurumu kredi vermeyi uygun bulur ve krediyi onaylarsa o zaman hak sahipleri kooperatifin belirteceği banka hesabına en aşağı 15 bin lira olmak üzere peşinatları yatıracaklar.

Bu arada bir müjdeli haber daha vereyim. Doğukent'in ilerisinde 80 dönümlük bir alan vardı. Orada görüşmelerimiz devam ediyor. 60 bin metre karesini kamulaştırdık. Geriye 20 bin metrekare kaldı. O da tamamlandığı zaman 1000-1500 konutluk bir proje de orada başlayacak. Doğukent'e kardeş geliyor diyebiliriz. Doğukent'i geçince ileride bir su var. Dolmuşların bekleme yaptığı bölge. Yolun alt kısmında değil üst kısmında kalıyor. Orada da sanıyorum2-3 aya kalmaz çalışmaları başlatırız” diye konuştu.

ORTAHALDE 3 EYLÜL'DE KAZMAYI VURACAĞIZ
Yıkılan Belediye Pasajı ile bir süreç başladığını ve orada bulunan esnafların ortahale taşındığını ortahalin akıbetinin sorulması üzerine Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Biz ortahâle Kültür Park yapacağız. Projemiz hazır. İhaleye çıkacaktık ancak, AK Parti Grup Başkanvekilimiz ve Milletvekilimiz Mahir Ünal Bey, İl Başkanımız Fatih Erkoç beyle birlikte oradaki esnaflarla bir araya geldik ve bizden süre istediler. Yeni bir mutabakat imzaladık. 2 Mart'tan başlamak üzere 2 Eylül'e kadar süre verdik. Bu süre zarfı içerisinde orayı boşaltacaklar. Boşaltmazlarsa da biz 3 Eylül'de kazmayı vuracağız. Yeni Belediye Pasajı'nı yaptık. İhalesi yapılıyor. İsteyen esnaf kardeşimiz gider orada ihaleye girer, ister satın alır, ister kiralar. O onların bileceği bir iş. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık” dedi.

BELEDİYESPOR'A BİR KURUŞ YARDIM ALMADIK

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın Kahramanmaraş Belediyespor'a yardımda bulunmak istediğini, ancak bunun kabul edilmeyip Kahramanmaraşspor'a yönlendirildiğini sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Biz kimseden bir kuruş yardım almadık. Kemal Karaküçük kardeşimiz ve arkadaşları böyle düşünmüşler biz de Kahramanmaraşspor'a yapılması daha uygun olur” diye konuştu.

OTOBÜS FİRMASI İFLAS ETİİ
Toplu taşıma konusunda sorunlar yaşandığı ve belediyenin otobüs alıp almayacağı konusunda konuşan Başkan Poyraz: “Biz ihaleyi yapmıştık. İki tanesi körüklü olmak üzere 10 otobüs alacaktık. Ancak otobüsü üreten firma işi geciktirdi ve sonunda da iflas etti. Bundan dolayı bu sorun yaşandı. Şimdi yeniden ihaleye çıkıyoruz. Bu soruna da en kısa sürede bir rahatla getireceğiz” dedi.

HAKSIZ BİR DURUM VARSA DÜZELTİLİR

Yol katılım payları konusunda haksızlıklar yapıldığı şeklinde gelen bir soruya Başkan Poyraz: “Öncelikle halkımızın şunu bilmesi lazım. Yol katılım payı biz kendimiz çıkarmadık. Bütün belediyeler kanunlar çerçevesince alıyorlar. Binevler Bölgesinde yolların geniş olmasından dolayı belki farklılık olabilir. Bu konuyu arkadaşlarımız tekrar araştırırlar, bir eksiklik, haksızlık var ise durum elbette düzeltilir” diye konuştu.

DOĞALGAZDA BELEDİYE TARAFINDAN SIKINTI YOK
Bazı mahallelerde doğalgaz konusunda sıkıntı yaşandığını, doğalgaz firmasının belediye müsaade etmiyor gibi serzenişlerde bulunduğunun sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Buradan bir kere daha tekrar ediyorum. Doğalgaz için belediyenin hiçbir sıkıntısı yok. İstedikleri mahalleye, istedikleri bölgeye çekebilirler. Bizim de kulağımıza geldi belediye izin vermiyormuş gibisinden. Ama hiç surette biz karşı çıkmıyoruz, istedikleri mahalleye doğalgaz çekebilirler. Burada şöyle bir sorun olabilir. Doğalgaz firması 3 kilometre hat çekiyor ve bu hattan hiç kimse doğalgaz almazsa firma elbette zor durumda kalır. Belki de böyle bir sorun yaşanıyordur” dedi.

KUMAŞIR GÖLÜNÜ ELE ALIYORUZ
Kahramanmaraş Belediyesi'nin park ve yeşil alan konusunda bir hayli ilerlediğini ve başka projelerin olup olmadığının sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Şimdi Kumaşır Gölü çevresinde çalışma yapacağız. Projesini hazırladık. Orada Malik Ejder Türbesi ile bütünleşecek Kumaşır Gölü ve çevresindeki köye yeni bir konsept kazandıracağız. Tamamen sıra dışı bir mesire alanı haline getireceğiz. Bunun yanı sıra Kılavuzlu'da Rekreasyon çalışmalarımız başlayacak. Orası bambaşka farklı bir yer olacak” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM SADECE MERKEZDE DEĞİL
Şehrimizde kentsel dönüşümün başladığını ancak ilçelerde veya beldelerde bir çalışma olup olmayacağının sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Kentsel dönüşüm sadece şehir merkezini kapsamıyor. İlçelerimizde de çalışmalar yapılabilir. Şehir merkezinde eski sanayi diye bilinen Menderes Mahallesi'nde çalışmalarımızı başlatmıştık. Projeleri de çizildi. Burada şunu da belirtmek istiyorum. İnsanlarımız kesinlikle tedirgin olmasınlar. Kentsel dönüşüm başladı gelip evimizi yıkacaklar diye endişe etmesinler. Şu anda oturdukları evden daha güzel bir şekilde yapılıp teslim edilecektir. Bu konuda bir endişeleri olmasın” dedi.

ADANA GİRİŞİ ACİLEN YAPILMALI

Şehir girişlerinde bir çalışma yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Başkan Poyraz: “Adana girişinin Karayolları tarafından yapılması gerekiyor. İnsanlarımız bunu bilmiyorlar ve bizim yapmadığımızı sanıyorlar. Aksu Mahallemizin oraya bir kavşak düzenlemesi ile refüjlerin yapılması karayollarının işi. Buradan bir kere daha sesleniyorum. Buraya acilen el atın. Geçenlerde bir çocuk daha öldü. Eğer yapmazlarsa biz yaparız. Oraya da kocaman tabela dikeriz. Bu memleket sadece Göksun-Kayseri arasındaki yoldan ibaret değil. Daha önce defalarca görüştük karayollarına durumu izah ettik. Bir kere daha söylüyorum. Aksu Mahallesi ile Otogar arasındaki refüjlerin yapılması ve Aksu Mahallesine bir kavşağın acilen yapılması lazım” diye konuştu.