Bu yıl ilk olarak Erkenez Mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Başkan Poyraz, mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledi ve sorunları yerinde tespit etti. 

Erkenez Mahallesi'nde düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı Erkenez Mahallesi Muhtarı Yılmaz Şahin yaptı. Mahalle Muhtarı Şahin: “ Belediye Başkanımız mahallemize sık sık gelip bizleri ziyaret ediyordu. Bugün de bütün mahalle sakinleriyle bir araya gelmek istediler.

Mahallemizdeki sorunlar birer birer çözüme kavuşturuluyor. Bir tek yol sorunumuz kaldı. Onun da en kısa sürede çözüleceğine inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz'ı önümüzdeki dönemde de Başkan olarak görmek istiyoruz. Sayın Başkanımız Kahramanmaraş'ın her sokağını, caddesini, mahallesini karış karış biliyor. Artık şehrimiz büyüdü. Kapıçam'dan Kavlaklı'ya kadar uzanan bir şehir var karşımızda. Yeni bir başkan gelecek olursa beş yılda ancak Kahramanmaraş'ın mahallelerinin ismini ezberler. Sayın Başbakanımızı ve Belediye Başkanımızı Allah başımızdan eksik etmesin. Bu ülkenin, bu şehrin onlara ihtiyacı var. Ben Sayın Başkanımız Mustafa Poyraz'a mahallemize yaptığı hizmetlerden dolayı bir kere daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Muhtar Yılmaz Şahin'in ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz,  mahalle toplantılarına geçen senelerde başladıklarını ifade ederek: “Bizim amacımız mahalle sakinlerimizle bir araya gelerek mahallelerinde, sokaklarında ne gibi sıkıntıları ve şikayetleri var dinlemek için geldik. Hem dinleyeceğiz hem de yerinde göreceğiz.

Benim bildiğim kadarıyla Erkenez Mahallemizde fazla bir sorun görünmüyor. Her mahalleye yaptığımız kütüphaneden bir tane de buraya yapıyoruz. Bildiğim kadarıyla kütüphane bitti sadece çevre düzenlemesi yapılıyor. Kütüphanemiz hizmete girdiği zaman evlerinde ders çalışma imkanı bulamayan çocuklarımız orada derslerini yapacaklar. Yazın serin kışın sıcak ortamlarda çalışacaklar. Fidanlar kendi zeminlerinde meyve verirler. Çocuklarımıza uygun zeminleri oluşturacağız ki onlar da okuyup bu ülkeyi daha güzel yarınlara taşısınlar. Kütüphanelerimiz sabah 08.00 - gece 23.00'e kadar açık kalır. Klimalı, bilgisayarlı olup öğrencilerimizin istedikleri şekilde ödevlerini araştıracakları ve derslerini yapacakları nezih ortamlardır.

Biraz önce muhtarımız yol sorunumuz var dedi. Evet o yolu defalarca asfaltlamamıza rağmen yine bozuluyor. Alt yapısı sağlam olmadığı için bozuluyordu. Şimdi tamamen kazınıyor ve alt yapısı sağlamlaştırılarak asfaltlanacak. Şimdi sizleri sırasıyla dinleyeceğim. Başkan yardımcılarımız ve müdürlerimiz burada kimin ne şikayeti ve sorunu varsa sırasıyla, anlatsın dinleyeceğiz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, tek tek mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinledi. Belediye birim müdürleri ve diğer yetkililere sorunları yazdırarak, en kısa zamanda çözüme kavuşturulmasını istedi.

Başkan Poyraz aynı zamanda etrafını kuşatarak sevgi gösterisinde bulunan çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.