Çamlıca Restaurant'ta yenilen akşam yemeğine Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcısı Cevdet Kabakcı, ile 2002 yılından başlamak üzere Belediye Meclis üyeliği yapan meclis üyeleri katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz: “Öncelikle davetimize icabet ederek katılan tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. 2002-2004, 2004-2009 görev yapmış ve 2009'dan bu yana da görev yapmakta olan tüm meclis üyesi arkadaşlarımızla bir araya gelmek istedik.

Hepiniz zamanlarınızdan feda ederek belediye meclis üyeliği yaptınız. Bu şehrin imarında ve gelişiminde önemli kararlara imza attınız.

Bir yerde başarı varsa bu sizlerin sayesinde oldu. Bir kişiye mal etmek doğru olmaz. Sizler şehrimizin geleceği adına alınan kararlarla yön verdiniz. Başarı bir ekip işidir. Bir işte başarısızlık varsa bu kişiye maledilir. Nasıl ki bir komutan askeri sevk ve idare eder ve zafer kazanılırsa bu başarı sadece o komutanın değil komple bir birliğin başarısıdır.

Buradan şu anlaşılmasın. Dün bir şey yapılmadı mı ki denilmesin. Biz dünden veya bugünden bahsetmiyoruz. 10 yılda yapılan hizmetleri kitap haline getirip bastırıyoruz.

10 yıl öncesinden başlayarak bu belediye imarından başlayarak, yeşil alanından, alt yapısından, üst yapısından, sosyal belediyeciliğe kadar ne yapmışsa hepsi kayıt altına alınıyor.

Bu şehirde imar planı 1980'li yıllarda yapılmıştı. Yeni imar planını yapmak bizlere nasip oldu.

Hatırlarsanız eskiden bir-iki konak yanar ve kimse bir şey yapamazdı. Ama şimdi biz tarihi dokuya sahip çıkarak, restorasyonlarını tamamlatıyoruz.

Şehrimiz hepimizin gayreti ile 10 sene içerisinde bambaşka bir şehir oldu. Biz içinde yaşadığımız için bazı şeyleri görmüyoruz ama dışarıdan bu şehre gelenler bunu açıkça ifade ediyorlar.

Şu anda çalışmalarımızı şehrimizin 50 yılına yönelik olarak yapıyoruz. Günlük düşünerek çalışma yapmıyoruz. 

Belediye olarak gündemimizde kentsel dönüşüm var. Gayberli için bakanlığımızdan da destek alarak çalışmalara başlayacağız.

Oradan üniversiteye giden bir yol açacağız ve teklif üzerine de Turgut Özal Bulvarı adını verdik. 

Burada şunu anlatmaya çalışıyorum. Yepyeni bir Maraş, tarihi dokusuyla canlanmış yeni bir Maraş oluşturuyoruz. Bundan 10 sene önce kimse gelipte bize 5 yıldızlı otel yapacağız demiyordu. Şimdi üç kişi var 5 yıldızlı otel yapmak isteyen.

Biz aşağıdaki otogarın yerini sattığımızda herkes bir şeyler söylüyordu. Biz orayı sattık, yeni otogar binası ile daha birçok hizmetler getirdik. Burada hepimiz elbirliği ile bu şehrin kalkınması için uğraş verdik vermeye de devam ediyoruz. Ben görevi Hanefi Mahçiçek Bey'den devraldığımda belediyenin kasası 30 milyon lira idi. Şimdi 300 milyonlara dayandı. Kaldı ki o zamanlar işçilerin parasını bile ödeyemez durumda idik. Herkesin 3-4 ikramiyesi içeride duruyordu. Bugün maşallah 300 milyona doğru gidiyor.

Ben bu vesile buraya gelen siz değerli meclis üyelerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı güzel günler diliyorum” diye konuştu.