Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz  yaptığı açıklamada Hasancıklı Bölgesinde 500 dönümlük arazinin mezarlık için alındığını söyledi.

Mezarlık için alınan yerin baraj manzaralı olması ve yerleşim yeri ve sosyal yaşam alanı olmaya uygun olması nedeniyle çeşitli tartışmalara neden olmuştu.

Şehre Dair programında Mezarlık yeri konusunda DSİ ve Karayolları'na ait arazilerin devredilmesi konusunda gelen bir soruya Başkan Poyraz: “Biz yeni mezarlık alanı olarak Hasancıklı'lı da 500 dönümlük bir alanı aldık ve yeni mezar alanımız orası. Adını da Şeyh Ali Sezai Efendi koyduk. Şeyhadil Mezarlığı yanındaki DSİ ve Karayollarının yerlerini talep ettik ama onlardan gelecek cevabı bekleyecek durumda da değiliz. Verirlerse aynı oradan hizmete devam ederiz. Vermezlerse de zaten çalışmalarımız devam ediyor. Yeni mezarlık alanımızda mezarlar gelişi güzel olmayacak. Tek tip mezarlık olacak. Boyları kısa olacak. İsteyen mermerle kaplayacak veya beton yapacak ama standartlara uygun olarak yapacak” diye cevap verdi.