Çocuk Bahçesi'ndeki çay bahçesinde gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Av. Hasan Kara, Mustafa Uzunlar, Belediye Meclis üyeleri Mehmet Hamzaoğlu, Fatih Köşker, Belediye birim müdürleri, Kayabaşı Mahalle Muhtarı Vasfi Var, Fevzi Paşa Mahallesi Muhtarı Sıddık Gemci, Şehit Evliya Mahallesi Muhtarı Alaaddin Küçükkürtül, Gazi Paşa Mahallesi Muhtarı Erol Tanış, Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Sait Kayabaşı, Yörükselim Mahallesi Muhtarı Nilüfer Sucuoğlu ile basın mensupları katıldı.

Toplantıya ilişkin bilgi veren Başkan Poyraz: “Mahallelerimizin sorunlarını yerinde tespit etmek maksadıyla zaman zaman muhtar arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Bugün de bu bölgedeki muhtarlarımızla bir araya gelmek istedik. Mahallelerimizin dosyaları şu anda elimizde. Bunun haricinde bir de muhtarlarımızla birebir görüşmek istedik” diye konuştu.

Sırasıyla mahalle muhtarları şikayetlerini dile getirdikler ve isteklerini sıraladılar. Mahalle muhtarlarını sırasıyla dinleyen Başkan Poyraz, muhtarların anlattıklarını ilgili birim yetkililerine tek tek not ettirdi.

BOMBA 1... Mimar, Mühendis ve Şehir Plancıların karşı çıktığı Hasancıklı Bölgesindeki mezarlık yeri ile ilgili Başkan'dan cevap... DEFİNLERE BAŞLAYACAĞIZ...
Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını da dinleyen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, mezarlık konusunda sorulan soruya: “Şeyhadil Mezarlığı yanındaki alanlardan vazgeçmiş değiliz. Ancak Hasancıklı bölgesinde yeni mezarlık alanımız hazır. Şeyh Ali Sezai Efendi ismini verdik ve defin işlemlerine başlayacağız. Dahası orası 600 dönümlük bir alan ve gerisi de var. Gerisini de aldığımız zaman 250-300 yıllık mezar yeri sorunu ortadan kalkmış olur” diye konuştu.

Kurtuluş Müzesine ilişkin bir hatırlatmada bulunulması üzerine Başkan Poyraz: “Biz defalarca Devlet Demiryolları ile yazışmamıza rağmen başarılı olamadık. Gar'ın orayı biz istedik. Hem çevre düzenlemesini yaparız hem de o büyük ve tarihi binayı aslına uygun bir şekilde panoramik bir müze haline dönüştürelim dedik ama olmadı. Yazışmalarımızda bir türlü olumlu yanıt alamadık. Biz vazgeçmiş değiliz. Hala da ısrarlı söylüyoruz. Orası öyle atıl bir durumda kalacağına insanların istifadesine sunulsa biz orasını da çok mükemmel bir alana kavuştururuz. Bu arada park ev Bahçeler Müdürlüğümüzün sera yeri konusunda 88 dönümlük bir alan üzerine çalışıyoruz. Orası da tamamlandığında hem kendi şehrimize hem de çevre illere bile çiçek göndermeye başlayacağız” dedi.

Ulucami yanında bulunan Cumhuriyet Han'da restorasyon çalışmalarının ne aşamada olduğunun sorulması üzerine Başkan Poyraz:  “Cumhuriyet Han'da restorasyon çalışmaları bir aya kadar bitiyor. Aynı şekilde Çukur Hamamı'nda da çalışmalar bitmek üzere. Çarşılarımızdaki restorasyon çalışmaları da en geç Haziran ayının sonuna kadar bitirilecek” dedi.

BOMBA 2... Mimar, Mühendis ve ŞehirPlancıların Yeni İmar Planı hazırlanırken fikrimiz alınmadı iddiasına Başkan'dan yalanlama...
İmar Planı konusunda yaşanan sıkıntıların sorulması üzerine Başkan Poyraz: “1980'li yıllarda yapılan imar planı yamalı bohçaya dönmüştü. Bunun üzerine biz bir çalışma yaptık ve bu çalışmayı yapmadan önce bütün sivil toplum kuruluşlarını çağırdık ve görüşlerini istedik. Kimler görüş bildirip, kimlerin bildirmediği konusunda bir şey söylemeyeceğim ama keşke bu çalışmalara başlanmadan önce sivil toplum kuruluşlarımız görüşlerini dile getirselerdi ve askı süresinde de görüşlerini bildirselerdi. Biz isterdik ki plan askıdayken herkes gelsin görsün ve görüşünü bildirsin isterdik ama olmadı. Şimdi iş bitme noktasına gelmiş. Yusuf Temizkan kardeşimiz başta olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşu temsilcilerine çağrıda bulunduk ve randevu verdik. Tekrardan oturup konuşacağız” diye konuştu.
Toplantı sonunda Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, mahalle muhtarlarına ve basın mensuplarına teşekkür etti.