Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Atatürk Caddesi esnafı ile bir araya geldi. Başkan Savaş, yaşanan ekonomik ve sosyal sıkıntıların Hatay’a verdiği zararı esnafın ağzından dinledi. Çözüm noktasında elinden gelen her türlü çabayı vereceğini kaydeden Başkan Savaş, özellikle komşu ülke Suriye sınırında yaşanan tedirginliğin esnafı olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Savaş, her yerde dillendirilen olası terör faaliyetlerinden korkan insanların da sosyal aktivitelerini kısmasıyla esnafın gelirinde ciddi düşüşler meydana geldiğini kaydetti.

Hatay’ın Büyükşehir statüsüne girmesiyle birlikte hizmet alanlarının genişlediğine dikkat çeken Başkan Savaş, bu realiteye rağmen özellikle de esnafla buluşmaktan imtina etmediğini, istişareler yaparak hizmetleri “birlikte çalışıyoruz, birlikte üretiyoruz” sloganı çerçevesinde şekillendirdiklerini ifade etti.

Başkan Savaş, halka zarar getirebilecek her uygulama ve yaptırımın karşısında olduklarını vurgularken, gündeme ısıtılıp ısıtılıp yeniden getirilen su fiyatları konusunu hatırlatarak türlü yalan ve çarpıtmalarla insanların büyükşehir belediyesine karşı isyan ettirilmeye çalışıldığını söyledi.

Dün su fiyatları konusunda yapılan dezenformasyonun bugün parkomatlar konusunda yeniden uygulamaya konulduğunu söyleyen Başkan Savaş, parkomat uygulamasının esnafın çok istediği ve trafiği rahatlatmasının yanı sıra uygulandığı cadde esnafına da çeşitli avantajlar sağlayan bir uygulama olduğunun altını çizdi.

Cadde esnafının belirlediği çözüm bekleyen sorunlara en kısa sürede cevap vereceklerini kaydeden Başkan Savaş, bu konuda vatandaşların gönüllerini ferah tutmalarını istedi. Toplantının ardından cadde esnafı Başkan Savaş’a, Hatay’ı simgeleyen ahşap bir tepsi hediye etti.