Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, belde iken İskenderun’un en büyük mahallesi olan Denizciler’de halkın sorunlarını dinledi, çözüm yolları aradı. Denizciler eski belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya halk ilgi gösterdi.

Denizciler Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez, Hatay Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Özer, Denizciler Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Kekeç, AK Parti İskenderun Belediye Meclis Üyesi Musa Bayırlı, MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi Muhittin Kara ve Denizciler halkı tarafından karşılanan Başkan Savaş, sorunları dinledi. Denizciler Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez, mahallenin genel sorunlarını içeren dosyayı Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'a sundu.

Sönmez, toplantıda yaptığı konuşmasında, Denizciler’in sorunlarını dile getirerek, “Hatay, büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra mahalle olan Denizciler'de imar, taşımacılık hizmetleri, su ve kanalizasyon başta olmak üzere belde arasındaki sınır yollarının bakım konuları sorunlarımız arasında yer almaktadır. Ayrıca arıtma tesislerimiz hala hizmete girmemiştir. Bu sorunlarımızın çözümü için sizlerden destek bekliyoruz.” dedi.

Denizciler’in hizmette hakkını alacağını vurgulayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş ise şunları ifade etti: “16 aydan bu yana yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hatay’ın tüm ilçe ve mahallelerinde genelde aynı sorunlar var. Denizciler’de su sayaçlarının bakımına başlanıyor ve şu ana kadar harcanan sular eski tarifeden alınacak. Hatsu İskenderun binamızı hizmete açtık. Denizciler binasını almak için çok uğraştık ama maalesef bize verilmedi. Biz her zaman çözümden yanayız ve hizmet üretmeye çalışıyoruz. İmar ve yol sorunlarının da çözümü için yetkili birimler çalışıyor. Amacımız Hatay’ın tüm ilçe ve mahallerine eşit hizmet götürmek.”

Ardından, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş’a, yaptığı hizmetlerden ve çalışmalarından dolayı, Denizciler Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez tarafından plaket takdim edildi.