Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, seçimden sonra ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek vatandaşlardan aldığı taleplere cevap olarak ekibiyle birlikte hazırladığı 166 projeyi kamuoyuna açıkladı.

Ottoman Otel'de altyapıdan üstyapıya, ulaşımdan yol çalışmalarına, kültürel aktivitelerden spor faaliyetlerine kadar projelerin tanıtıldığı toplantıya Başkan Savaş yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekilleri Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mevlüt Dudu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve binlerce vatandaş katılım gösterdi. Büyükşehir ekipleri tarafından halkla yapılan röportaj ve çeşitli sunumların gösterime girdiği toplantıda Başkan Savaş, vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Hatay’ın tarihini, medeniyetlerini, kültür ve gastronomi unsurlarını öne çıkaran projelerle birlikte Asi Nehri Güzelleşiyor, Kent Park, Ulaşım Master Planı, Uzun Çarşı Restorasyon, Asfaltsız Köy Kalmayacak gibi üst düzey projelerin yanında ilçelerin tamamını kapsayan projeler büyük beğeni topladı.

Sunumların ardından konuşma yapan Başkan Savaş, halka hizmet için yola çıkarken birçok söz verdiklerini hatırlatarak, "Biz önce Hakk’a sonra halkımıza güvendik. Hakk’ın ve halkın rızasıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak sizinle buluştuk. Biliyoruz işimiz çok zor; ama ecdadımız Hoca Ahmed Yesevi’ler, Hacı Bektaş Veli’ler, Mevlana’lar ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ler nasıl başarılı olduysa torunları olarak biz de başarmak zorundayız." dedi.

Gerçekleştirilecek her projenin belediyenin web sitesinden ve birçok kanaldan halkla paylaşacaklarını belirten Başkan Savaş, “Açıkladığımız bu projeler nesnel durumlara göre değişkenlik gösterebilir. Ancak bu sayının altına düşmeyeceğiz. Bugüne kadar bizim yanımızda oldunuz, elimizi bırakmadınız. Her zaman şunu belirttik; Önce huzur sonra hizmet. Huzur konusunda Hatay’ımızın tüm renkleri el ele verdi. Son 4 yılda birçok sıkıntı yaşamamıza rağmen birbirimizi kucaklayarak dertlerimizi bertaraf ettik.” diye konuştu.

30 PROJE İHALESİYLE HAZIR

Alt yapıyla ilgili onaylanan ve ihalesi yapılacak 30 projenin hazır olduğunun müjdesini veren Başkan Savaş, “Zaman zaman aksaklıklar yaşadık ama hoşgörü gösterdiniz. Yaşadığımız bu zaman kaybını önümüzdeki 4 yıl içinde telafi edeceğiz. Biz birleştirici olmaya, hizmet etmeye geldik. Sizlere hizmet etmenin kutsal bir görev olduğunu ben ve arkadaşlarım biliyoruz. Tarımdaki emekçi kardeşlerimizin, memurlarımızın, öğrencilerimizin, işçilerimizin ve işverenlerimizin yanında olmaya gayret göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.

SAYI 250-300’Ü BULACAK

Hazırlanan 166 projeyi demo olarak paylaştıklarını ve bitene kadar bu sayının 250-300’ü bulabileceğini ifade eden Başkan Savaş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Benim sloganım belli: Birlikte çalışıyoruz, birlikte üretiyoruz. Biz her ilçemizde Kent Konseyi oluşturuyoruz. Muhtarlarımızdan engelli vatandaşlarımıza kadar herkes bu konseyin içinde yer alacak. Bu oluşum bizim 2. Meclisimiz, motive kaynağımız, fren mekanizmamız olacak. Turizmde, tarımda, eğitimde, kültürde, sporda, ticarette nice başarıları beraber yaşayacağız. Hatay’ın daima ileriye bakması ve kalkınması için Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaya ve herkesin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu yağmurlu günde buraya gelip bizi onurlandıran herkese çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Geleceğimiz aydınlık olsun."

Toplantı sonunda konuklar salondaki proje sergisini gezerek yapılacak çalışmaları daha detaylı bir şekilde inceleme fırsatı buldu.