Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay’a hizmet kapsamında hemşehrileriyle gerçekleştirdiği istişare toplantılarını İskenderun Bekbele’de gerçekleştirdiği mahalle ziyaretleri ile sürdürdü. Hatay’ın her noktasını eşit şekilde ziyaret ettiklerini ve hizmet sunduklarını vurgulayan Başkan Savaş, bu anlamda il genelindeki tüm mahallelerin problemlerine çözüm olmaya çalıştıklarını kaydetti.
İçme suyu şebekelerinin yenilenmesi, kanalizasyon şebekelerinin insan sağlığını olumsuz etkilemeyecek şekilde tesis edilmesi ve yolların medeniyet şehri Hatay’ın adına yakışır hale getirilmesi hususlarında mesai harcadıklarını vurgulayan Başkan Savaş, hemşehrilerinin bu anlamda kendilerine destek vermesini ve sabır göstermesini istedi.
"HİZMETLERİ ENGELLİYORLAR"
Hatay’a huzur temelli hizmetler sunmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Savaş, su fiyatları konusunda basına dezenformasyon pompalayarak halkı aldatmaya çalışanların, siyasi kaygılar uğruna hizmetleri var güçleriyle engellemeye çalıştıklarını vurguladı. Bekbele ve çevre mahallelerden gelen muhtarların Başkan Savaş’a sıkıntılarını ve eksikliklerini dile getirmesinin ardından konuşmasına devam eden Başkan Savaş, “Hatay’ın 15 ilçesinde geniş çaplı bir çalışma başlatarak öncelikle temel ihtiyaçlar olmak üzere sosyal ve kültürel ihtiyaçları gidermeye çalışacağız. Çünkü sosyal belediyecilik anlayışı bunu gerektirir ve biz bu anlayışla hemşehrilerimizi rahat ettirmenin derdindeyiz” dedi. Gerçekleşen toplantı sonrasında Bekbele’de sokakları gezerek halkı selamlayan ve sorunları yerinde inceleyen Başkan Savaş, gerekli çalışmaların en kısa sürede yapılarak eksiklerin giderileceğinin altını çizdi.