Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, CHP’ye bir tek oy bile çıkmamış yerlere de hizmet götürdüklerini söyledi.

Hafta sonu yapılacak seçim öncesi birçok açılış ve mitinge katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, belediyecilik ve siyaset anlayışını vatandaşlarla paylaşıyor. CHP’li milletvekili adaylarına destek veren Başkan Çetin, “Bir yandan belediye hizmetlerimiz hızla devam ederken diğer yandan da mensubu olmaktan onur duyduğum CHP’nin kazanması için çaba gösteriyorum. Ancak hiç kimseye ve kesime ‘oy vermedi’ diye hizmet götürmezlik etmiyorum, etmem de ama bu iktidar yoruldu, kan değişimi artık şarttır.” dedi.

Şeffaf ve hesap verebilen belediyecilik anlayışının yanı sıra herkese ve her kesime eşit, adil ve tarafsız hizmet götürmenin özeni içinde hareket ettiğini de vurgulayan Soner Çetin, “Bize oy vermiş vermemiş diye hiç kimseye bakmadan, hatta bir tek oy bile çıkmayan yerlere de hizmet götürüyoruz. Bu anlayışımızın en yakın tanığı da mahalle ve köy muhtarlarımızdır. Zaten tersi de düşünülemez. Belediye başkanları oy vermedi, az verdi diye bir belde, mahalle, köy ya da bölgeyi cezalandıramaz.” diye konuştu.

Siyasetin halka hizmet alanı olduğunu ve doğasında rekabet bulunduğuna dikkat çeken Çetin, katıldığı tüm mitingler, esnaf ve halkla görüşmelerinde siyasetçilere bazı tavsiyelerde de bulunuyor. Çetin’in bu yöndeki değerlendirmeleri şöyle: “Siyaset bir sanattır, zor zanaattır ama güzel olan yanı halka hizmet edip ‘Allah razı olsun’ diye teşekkür almaktır. Siyasetçi öteki partiyi düşmanı olarak değil, rakibi olarak görmeli, kötülememeli, bir gün el sıkışacağını bilerek kendini anlatmalı, yüzünün kızaracağı şeyleri söylememeli, barış ve sevgi diliyle konuşmalıdır.”