Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Büyükşehir Yasası ile birlikte gelirlerinin yüzde 90 azaldığını söyledi. CHP'li Başkan Sözen, gelirlerinin yüzde 90 azalmasına mukabil mahalle sayısının 19'dan 106'ya çıkmasıyla hizmet verme alanlarının genişlediğini kaydetti.

2015-2016 yılları arası hayata geçireceği projelerle ilgili Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) basın açıklaması yapan Sözen, "Büyükşehir Yasası ile elimiz kolumuz bağlanarak hizmet edilmesin isteniliyor. Yasa ile Manavgat'ın gelirlerinin yüzde 90'ı elinden alındı. Geriye kalan yüzde 10'la Manavgat halkına hizmet vermeye çalışıyoruz. Her türlü baskı ve yıldırmaya karşı boyun eğmeden halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Gelirlerimizin yüzde 90'ı elimizden alınırken Büyükşehir Yasası ile tüzel kişiliklerini kaybeden belde belediyeleri ve köylerin mahalleye dönüşmesiyle hizmet verme alanımız genişledi. Her tür baskı, yıldırma, dışlama ve ötekileştirmeyi gördük." dedi.

'KAPANAN BELEDİYELERİN 13,5 MİLYON LİRA BORCUNU ÖDÜYORUZ'

Büyükşehir Yasası ile tüzel kişiliğini kaybeden 8 belde belediyesinin bütün mal varlıkları Antalya'ya taşınırken, 200 milyon lira borcun Manavgat Belediyesi'ne yüklendiğinin altını çizen Sözen, belediye olarak kapanan belediyelerle ilgili her ay 13,5 milyon lira borç ödediklerini ifade etti. Tasfiye Komisyonu'nun kapanan Ilıca Belediyesi binasının Antalya'ya almasına yargı yoluyla itiraz ettiklerini belirten Sözen, mahkemenin Ilıca Belediyesi binasını Manavgat Belediyesi'ne geri verilmesini kararlaştırdığını ifade etti.

Manavgat'ın toplam nüfusunun 220 bin olduğuna dikkat çeken Sözen, bölge destinasyonunun, belediye hariç Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli yatak kapasitesinin 250 bin olduğunu kaydetti. Belediye olarak yatak kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu unvanı sahip Manavgat'a hizmet vermeye çalıştıklarını belirten Sözen, 2015-2016 yılları arasında hayata geçirecekleri projelerin temelinin insana yönelik yatırımlar olacağının altını çizdi.

Projelerin diğer bir özelliğinin ise her yıl Manavgat'a gelen 4,5 milyon turisti ilçe merkezine çekmeye yönelik olduğunu dile getiren Sözen, bu bağlamda etap etap gerçekleştirdikleri Irmak Kenarı Güzelleştirme Projesi'ni Sorkun-Titreyengöl'e kadar sürdüreceklerini ifade etti.