CHP'li Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, siyasi iktidarın, kendinden olmayan belediyelere baskı kurduğunu ileri sürdü. Siyasi iktidarın, ayrımcılık ve baskı kurmayı Büyükşehir Yasası ile birlikte en üst noktaya çıkardıklarını savunan Sözen, dünya turizmde marka olmuş Manavgat'a hizmet vermede baskılara, zorluk çıkarmalara ve her türlü engellere boyun eğmeyeceklerini kaydetti.

Ülkede en tepe noktada oluşturulan baskı ile insanlara 'kendini ifade etme, edersen başına şu gelir, bu gelir diye' korku empoze edilmeye çalışıldığını öne süren Sözen, CHP'de siyaset yapmada hep dürüst olmayı öğrendiklerini, birilerinin yaptığı gibi hiç bir zaman 'entrika' peşinde olmadıklarının altını çizdi.

Büyükşehir Yasası ile birlikte AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat'ın bütün gelirleri ve değerlerini aldığını belirten Sözen, baskılar karşısında hiç bir zaman yılmadıklarını, yılmayacaklarını vurguladı. Sözen, şunları kaydetti: "Bundan sonra ama sen bu konuda konuşma, sus, başını sıkıntıya sokma sözlerine aldırmadan doğru bildiklerimizi kamuoyuna söylemekten çekinmeyeceğiz. Kendini özgürce ifade etmek suçsa ben suç işlemeye devam edeceğim. Doğruları söylemek suçsa ben suç işlemeye devam edeceğim. İnsanların huzur ve barış içinde bir Türkiye özlemi hayal etmek suç ise yarın sandığa giderek suç işlemeye devam edeceğim. Hiç kimsenin ayrıştırılmadığı, kutuplaştırılmadığı ve ötekileştirilmediği bir Türkiye hayal ediyorum. Böyle bir ülke hayal etme suç mu?"