Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Belediye Meclisi’nden birkaç ay önce geçen 1/1000’lik uygulama imar planı hakkında ”Olası yanlışlıkların önüne geçmek” amacıyla inceleme başlattı. Duyumlar üzerine Türkiye’de ilk kez Çetin’in talimatıyla yapılan inceleme sırasında plana aykırı yanlışlıklar yapıldığı belirlendi. Konu tekrar meclis gündemine alındı, büyükşehire bilgi verildi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İller Bankası kavşağından başlayarak Güzelyalı, Mahfesığmaz, Toros, Huzurevleri, Belediye Evleri ve 100. Yıl mahallelerini kapsayan uygulama imar planının üç ay önce meclisten geçmesini ve Büyükşehir tarafından 10 Şubat’ta onaylanmasını yeterli görmedi. Yoğunluklar, çekme mesafeleri, vaziyet planları, kat adetleri ve sosyal donatı alanları gibi konularda vatandaşların ve müteahhitlerin önünü açan plan değişikliği hayata geçirilme aşamasında iken Çetin, duyumlar ve basına yansıyan haberlerin de etkisiyle “kapsamlı imar incelemesi.” başlattı.

Başkan Soner Çetin’in talimatıyla gerçekleştirilen ‘imar incelemeleri’ sırasında görüldü ki; ilçe belediye meclisinden geçen ve Büyükşehir tarafından da onaylanmış olan imar planına aykırı olarak yoğunluğun artırıldığı veya düşürüldüğü, bazı konut alanlarının yeşil alana çevrildiği, çekme alanlarının düşürülerek yahut sıfırlanarak zemindeki inşaat alanının yükseltildiği, özetle mevcut nazım planına aykırı hareket edildiği saptandı. “

'İYİ Kİ İNCELETTİM, İYİ Kİ YANLIŞLAR ANLAŞILDI'

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 'Onaylanmış imar planlarını uygulamaya sokmadan önce son bir kez daha gözden geçirilmesi talimatı' vermesinin altında hem meclisin itibarını gözetme anlayışı hem de vatandaşın hakkını koruma kararlılığı olduğunu vurguladı. Çetin, “Çukurova’nın önünü açacak olan planlarda bazı uygulama yanlışları yapıldığını anladık. Eğer böyle bir inceleme yaptırmasaydık haksızlık, adaletsizlik olacaktı. Yaptırdığım denetim sayesinde artık haksız kazancın önüne geçmekle kalmıyor, haksızlığa uğrayan vatandaş veya müteahhidin hakkını da teslim etmiş oluyoruz. İmar konusundaki haksızlıkların takipçisi olacağım bilinsin.” diye konuştu.

ÇUKUROVA BELEDİYE MECLİSİ YİNE GÖRÜŞECEK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla sekiz etapta birden mevcut nazım imar planına aykırı uygulamaların yapıldığı ada ve parsellerle ilgili olarak imar durumu ve düzeltmeler yeniden Çukurova Belediye Meclisi’nin gündemine alındı. Çukurova ilçesi genelinde bazı noktalarda mevcut imar planına, başka bir deyişle meclisin iradesine aykırı olarak müdahalelerin yapıldığını ortaya koyan inceleme sonuçları hakkında Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına da resmen bilgi verildi.