Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde, kaçak olduğu iddia edilen belediye binası çevresinde yapılan çalışmalardan dolayı belediye yetkilileri hakkında savcılık soruşturması için kaymakamlık tarafından izin verildiği öğrenildi.

Kandilli beldesinde yaşayan Ömer Yıldız, Kandilli Belediyesi binasının kendi arsası olduğunu iddia ediyor. 1988 yılından 2000 yılına kadar emlak vergilerini ödediğini söyleyen Yıldız, orman arazisinde yer alan arsayı geri alabilmek hukuk mücadelesi başlattığını belirtti. Yıldız, gazetecilere belediye binası önünde yaptığı açıklamada, "Daha önce yaptığım açıklamada Kandilli Belediye binasının kaçak ve ruhsatsız olduğunu ifade etmiştim. Bunun resmi belgelerde ve idarelerde de kayıtlı olduğunu dile getirmiştim. Burada yapılan bazı inşaat çalışmalarından dolayı savcılık soruşturma başlatmıştır. Savcılığın soruşturma talebine kaymakamlık da olur vermiştir. 1991 yılında Kandilli Belediyesi Orman Genel Müdürlüğü’ne izin başvurusunda bulunuyor. Ancak Kdz. Ereğli Orman İşletmesi Müdürlüğü’nden alınan resmi yazıda Kandilli Belediye binasının kiralanması ya da başka bir hususta herhangi bir izin ya da anlaşma belgesine rastlanılmadığı belirtilmektedir. Burada usulsüzlük devam etmektedir. Kaçak olan binaya bir alışveriş merkezi nasıl kiraya verilebiliyor? AVM adı altında haksız bir rant elde ediliyor. Tapuda arsanın babam Fevzi Yıldız adına kayıtlı olduğu ve maliklerinin de bizler olduğu yazılıdır." dedi.

Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ömer Yıldız’ın bu iddialarını çok uzun süredir gündeme getirdiğini ve konunun şu anda yargıda olduğunu söyledi.