Samsun'un tarihi ve turistik ilçelerinden Terme'de düzenlenen Samsun ve Çevresi Turizm Altyapı Birliği (SAMTAB) toplantısından sonrası inceleme gezisi yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gölyazı sahillerinde kaçak yapılaşma tespit etti. Bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceklerini söyleyen Yılmaz, sahillerdeki kaçak yapılaşmanın turizmi baltaladığına dikkat çekti.

Toplantıdan sonra Samsun Valisi İbrahim Şahin, Çarşamba Kaymakamı ve Terme Kaymakam Vekili Caner Yıldız, Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve meclis üyeleriyle birlikte Gölyazı Mahallesi'ne giden Başkan Yılmaz, burada gezi ve incelemelerde bulundu. Vali Şahin'le sahilleri dolaşan Yılmaz, kaçak yapılaşma olduğunu tespit etti. Gezintiden sonra ise kendisinden yol isteyen mahalle sakinleriyle biraraya gelerek, kaçak yapılaşmaya izin vermemelerini istedi. Gölyazı'nın eşsiz bir doğaya sahip olduğunu ifade eden Yılmaz, "Buraları korumak, öncelikle sizin vazifenizdir. Bu güzelim sahilleri en iyi şekilde korumak ve yaşatmak zorundayız. Gezerken kaçak yapılaşmalar tespit ettik. Bunlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Sizler de izin vermeyiniz. Belediye olarak bu doğal güzellikleri korumak için karakol kurmaya karar verdik. Yol yapılabilir ama yapmadan önce bilimsel olarak incelemek zorundayız ki yanlış bir şey yapmayalım ve doğayı bozmayalım. Onun için adım atarken çok dikkatli olmak zorundayız." diye konuştu.

Vali Şahin ise devlet olarak ihtiyaçları ve altyapı hizmetlerini karşılayacak güçte olduklarının altını çizdi. Doğal zenginliği bulunan bölgelerin doğallığını ve orijinalliğini bozmaya karşı olduklarını vurgulayan Şahin, bölgede herhangi bir çalışma yapmadan önce teferruatlı araştırma ve çalışma yapmak gerektiğini belirtti. Gölyazı'dan ayrılırken makam aracını kuşatan çocuklara oyuncak dağıtan Vali Şahin ve Başkan Yılmaz, daha sonra da işadamı Tamer Taflan ile Çarşamba'nın Dalbahçe Köyü Muhtarı Adem Taflan'ın düzenlediği geleneksel tirit yemeğine iştirak etti. Yemeğe, çok sayıda işadamı ve davetliler katıldı.