Ulaşım konusunda vatandaşların yaşadıkları sıkıntılar olduğunun hatırlatılması üzerine Başkan Poyraz: “Ulaşım konusunda kararlıyız. Bu sorunu kesinlikle çözeceğiz. Geçtiğimiz günlerde 15 tane de daha otobüsü hizmete başlattık. Bu yeterli mi? Elbette değil. Esasen bu otobüsleri bir yıl önceden gelecekti. Ancak otobüs firması sözünü yerine getiremedi.

Şimdi ise Trambus dediğimiz lastik tekerlekli, elektrikle çalışan, hava kirliliği yapmayan ve özel bir yol istemeyen trambus konusunda çalışmalarımız devam ediyor.

Daha önce de söyledik. Raylı sistem şehrimiz için rantbl değil. Raylı sistem için öncelikle ayrı bir yol gerekli. Bunun için ne yapacaksınız? Refujleri komple kaldıracaksınız. 25-30 kilometrelik refüjleri kaldırdığınız gibi ağaçları da keseceksiniz. Bunun için trambus konusunda çalışıyoruz. 

Toplu taşıma konusunda dolmuşçulara bir teklifte bulunmuştuk. Şimdi tekrarlıyorum. İki dolmuş birleşsin bir otobüs olsun. Çünkü yarın bunlar çalışamayacaklar zaten. Yol yakınken birleşsinler.

Şehrimizin nüfusu günden güne büyüyor. Bu büyümeye paralel olarak özellikle de ulaşım sorunu da büyüyor. Trambus hattımız ilk etapta Doğukent'ten başlayıp, Sakarya'dan(Fetih Bulvarı) aşağıya, Şeyh Adil Caddesi'nden Trabzon Caddesi'ne oradan Ulacami önünden Şekerdere ve Binevlerden Avşar kampüsüne kadar gidip gelecek. İlerleyen zamanlarda da şehrimizin muhtelif bölgelerine seferler başlatacağız.