Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Abdullah Gül Üniversitesi'nde gerçekleştirilen 'AGÜ Talks' adlı etkinliğin 2015 yılındaki ilk konuğu oldu. Öğrencilere şehir yönetimini anlatan ve tecrübelerini aktaran Başkan Özhaseki, belediye başkanlarının artık şehri komple düşünen ve geleceğe taşıma azminde olan kişiler olması gerektiğini belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin konuşmacı olduğu AGÜ Talks etkinliğini, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, ilçe belediye başkanları, üniversite öğretim üyeleri ve öğrenciler izledi. Başkan Özhaseki'nin özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüye gelen Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, 2015 yılında AGÖ Talks'u anlamlı bir isimle başlatmak istediklerini ve bu nedenle Başkan Mehmet Özhaseki'yi davet ettiklerini söyledi. Başkan Özhaseki'nin şehir yönetiminde bir marka olduğunu ifade eden Sabuncuoğlu, "Bunu yalnızca Kayserililer söylemiyor. Kayseri'de yaşamayan insanlar da buraya geldiklerinde gözlemleyebiliyor. Başkan Özhaseki, bu üniversitenin de kurucuları arasında. Üniversite kurulduktan sonra da üniversitemizin gelişimi için her zaman ve her yerde bize önemli desteği sağlayan, bu üniversitenin sahiplerinden birisi. AGÜ yükselerek hak ettiği yöne ilerlerken Mehmet Özhaseki'nin hem vizyonundan yararlanmalı hem de desteği alınmalı. Kendisinin Kayseri'de neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Çok sayıda şehir için örnek bir kent modeli oluşturdu. Çalışkan bir insan olmasının yanında lider, öncülük yapan, girişimci, çok iyi kalpli ve öğrencileri seven bir insan. Böyle bir insanın üniversitemizin kurucuları arasında olması bizim için şans olmuştur. AGÜ ailesi olarak Başkan Özhaseki'yi çok seviyoruz. Üniversitemize olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

'DEĞİŞİM DOĞRU ANLAŞILMALI'

AGÜ Talks'a konuşmacı olarak katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de sözlerine dünyadaki hızlı değişime dikkat çekerek başladı. Her alanda çok hızlı ve çok boyutlu bir değişim olduğunu dile getiren Başkan Özhaseki, "Bunu doğru anlamamız ve buna uygun hareket etmemiz gerekiyor. Şehirler arasında da bir rekabet var. Bu rekabette geride kalmamak, ileriye doğru doğru adımlar atmak lazım. İşte bu noktada 'şehir yöneticiliği' diye bir kavram daha ortaya çıkıyor. Bir belediye başkanının insan yönetimi ve para yönetimini bilmesi yeterliyken, şehir yöneticiliğinde yetmez duruma geliyor. Bir belediye başkanı elbette para yönetimini bilecek ama bunun yanında bilgi yönetimini, arazi yönetimini, personel yönetimini, zaman yönetimini, algı yönetimini de bilmesi, analitik bir kafa yapısına sahip olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

'ŞEHİR BİR BÜTÜN OLARAK GÖRÜLMELİ'

Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, bir belediye başkanının nasıl olması gerektiğini de açıkladı. Şehrin bir bütün olarak görülmesi gereğine dikkat çeken Başkan Özhaseki, "Herkesin artık suyu getiren yol yapan belediye başkanlarından ziyade şehrini komple düşünen, bir bütün olarak gören ve geleceğe taşıma azminde olan belediye başkanları ile yola devam etmesi lazım. İnsanların daha bilinçli olarak, adayım diyen insana bunu sorması lazım. Böyle olursa şehir bir bütün olarak ele alınmış olur, büyütülmüş olur, gelişmiş olur. Aksi takdirde şehir geriler." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. 2015 yılının ilk AGÜ Talks etkinliğine iştirak eden Başkan Özhaseki'ye AGÜ Spor'un 38 numaralı forması ve çiçek verildi.