Dakar Rallisi’nin 12. gününü Serkan Özdemir ve Şakir Şenkalaycı 52 ve 53. sırada bitirdi. Türk sporcular bugün tamamlanacak toplam 9.295 km.lik yarışın finişine hazır.

Motor sporlarının en önemli ve zorlu yarışı Dakar Rallisi’nde sporcularımız mücadelelerini son etaba taşıdı. Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Dakar Takımı’nın iki tecrübeli pilotu Serkan Özdemir ve Şakir Şenkalaycı Termas Rio Hondo-Rosario etabına 79 yarışçıyla beraber start aldı. Dakar’ın 12. gününü Serkan Özdemir 04:15:50 ile 52. sırada, Şakir Şenkalaycı’da 04:15:51 ile 53. sırada tamamladı. Etabın birinciliğini Toby Price kazandı.

Motosiklet sınıfında 12. etap sonunda İspanyol pilot Marc Coma’nın liderliği 45 saat 08 dakika 32 saniye ile devam ediyor. Genel klasmanda Şakir Şenkalaycı 50. sıradaki yerini korurken, Serkan Özdemir’de 72. sıraya yükseldi.

Onikinci etabı değerlendiren Şakir Şenkalaycı, yaptığı açıklamada, "Finiş için önümüzde bir adım daha var. En önemli yarış gününü İnşallah alnımızın akıyla tamamlayacağız. Starttan bu yana bir çok iyi yarışçı Dakar'ı bırakmak zorunda kaldı. Bugün son gün. Ülkem için, bayrağım için, insanım için, motosiklet sporum için, bize güvenenler için çok mutluyum. Ve gelecek yıl daha güçlü geleceğiz." dedi.

Genel klasmanda 72. sıraya yükselen Serkan Özdemir ise yaptığı açıklamada, "Etap uzun olması nedeniyle gün ağarmadan etaba başladık ve zorlu geçti. Bin kilometreden fazla motosiklet kullandık ve bunun 300 km.'si özel etaptı. Bu zorlu sınavı geçmek hiç de kolay değildi. Motosikletimi koruyarak ve de finişi düşünerek kontrollü bir şekilde günü tamamladık. Artık son gün için hazırız." diye konuştu.

Dakar Rallisi’nin son etabı Rosario ile Arjantin’in başkenti Buenos Aires arasında yapılacak. Bugün pilotlar, 174 km.'si Özel Etap olmak üzere 393 km. yol yapacaklar. Sporcular toplamda 9.295 km.’yi (4.752 km Özel Etap) Buenos Aires’in en büyük fuar alanı Teknokent’te kurulacak podyumda tamamlayacak.