Manavgat Belediyesi'nin bir önceki yılın bütçe gelirlerinin yüzde 2'sinin kamulaştırma bedellerine harcanacağı belirtildi.

Belediye Başkanı Şükrü Sözen başkanlığında, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi gereği olağanüstü toplanan Belediye Meclisi 7 gündem maddesini oy birliğiyle karara bağladı. Belediye Başkanı Sözen, en fazla zorlandıkları konuların başında kamulaştırma davalarında kesinleşen mahkeme kararlarıyla ödedikleri bedeller olduğunu söyledi. Büyükşehir Yasası ile birlikte kamulaştırma bedel miktarlarının arttığını belirten Sözen, özellikle Büyükşehir Yasası'nın 30 Mart seçimleri sonrası hayata geçmesiyle tüzel kişiliklerini kaybeden belde belediyelerinin kapanarak mahalleye dönüşmesiyle bu sıkıntının daha da arttığını kaydetti.

Kamulaştırma Kanunu'nun geçici 6. maddesinin 8. fıkrası uyarınca kamulaştırma davalarında kesinleşen mahkeme kararlarındaki bedeller için bütçeden ödenek ayrılmasına yasanın az da olsa destek olduğunu belirten Sözen, "Bir önceki yılın bütçe gelirlerinin yüzde 2'si kamulaştırma bedellerine ayrılıyor. Manavgat Belediyesi'nin geçen yılki bütçesi 250 milyon liraydı. Bunun yüzde 2'si, 5 milyon lirası kamulaştırma bedeli giderlerine ayrılmış olacak." diye konuştu.

Başkan Sözen, Manavgat Belediyesi'nin bazı birimlerini Side'de yapılan hizmet binasına taşıyacaklarını söyledi. Ramazan Bayramı sonrası yetiştirebilirlerse İmar, Emlak, Hukuki İşler, Belediye Başkanlığı ve Manavgat Belediye Meclisi'ni Side'ye taşıyacaklarını açıkladı.

Side'nin dünyanın sayılı turizm yerlerinden biri olduğunu belirten Sözen, Manavgat'ın bir mahallesi olarak turizmde marka olmasına yönelik çalışmalara hep destek olduklarını, olmaya da devam edeceklerini ifade etti.