Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim seminerleri sürüyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca düzenlenen seminerde 'Temel İlk Yardım Eğitimi' verildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen hizmet içi eğitim seminerinin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın bu tür eğitimlerle donanımın artırılması gerektiğini belirtti. İlk yardımın olmazsa olmaz olduğunu ve her adımda ne yapılacağının bilinmesi gerektiğini dile getiren Yalçın, "Toplum içinde bu eğitimin yaygınlaştırılması gerekir." dedi.

Seminerde daha sonra Dr. Salim Ulu ve Hemşire Esin Sertbakan tarafından 'Temel İlk Yardım Eğitimi' verildi. İlk yardımın amaçlarının kişinin hayati tehlikesini ortadan kaldırmak, iyileşmesini kolaylaştırmak ve durumunun kötüye gitmesini engellemek olduğunu dile getiren Dr. Salim Ulu, "İlk yardımın üç basamağı vardır. Korumak bildirmek ve kurtarmak. Olay ne olursa olsun bu sıralama değişmez. Mutlaka korumakla işe başlayacağız, bildirmekle devam edeceğiz ve kurtarmakla sonuçlandıracağız." dedi.