Bursa’daki çöp sızıntı ve kanalizasyon alanlarındaki kötü kokunun giderilmesi amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hamitler çöp sızıntı alanındaki kötü kokunun bertaraf edilmesi için 1 milyon lira harcadı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önem verdikleri konulardan birinin de çevre temizliği olduğunu, geçmiş kuşaklardan kendilerine emanet kalan temiz toprak, hava ve suyun gelecek kuşaklara miras bırakılması yönünde yoğun çaba gösterdiklerini kaydetti. Başkan Altepe, "Bu kapsamda sadece derelerin rehabilitasyonu ve Gemlik Körfezi’nin temizliği konusunda 1 yıl içinde harcayacağımız para 400 milyon lirayı bulacak." dedi.

Başkan Altepe, Bursa’nın her türlü çevre kirliliğinden kurtarılması yönünde problemli noktalara birer birer müdahale ettiklerini belirtti. Bunlardan birinin de Hamitler bölgesinde yer alan çöp depolama alanı olduğunu belirten Başkan Recep Altepe, yıllardır yaydığı kötü kokularla Bursalılara zor anlar yaşatan çöp sızıntı suyunun koku giderici ünite imal edilerek rehabilite edildiğini söyledi. Kentteki çevre yatırımları kapsamında Hamitler Çöp Depolama Alanı’nın da zararsız hale getirildiğini, en esaslı yatırımı bu bölgeye yaptıklarını kaydeden Başkan Altepe, şöyle devam etti: "Alanın çevresini tamamen yeşillendirerek, 700 ağaç diktik. Arıtma tesisine gelen çöp kanalının üzeri açıktı, kapattık. Açık kanaldan kokular çevreye yayılıyordu, kokuyu yapan hidrojen sülfür koku giderici ünite imal ederek kokuyu yok ettik. Yapılan düzenlemelerle birlikte koku oranı 10’da 1’e düşürüldü. Yaklaşık 1 milyon TL’lik yatırımla, hem çevre güzelleşti hem de vatandaşların ettiği şikayetler ortadan kaldırıldı."