Şanlıurfa Akçakale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ilaçlama ekibi, ilçe merkez ve kırsal alanda haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Akçakale Belediyesi tarafından Şubat ayında tahliye kanalları, logar ve su birikintilerinde başlatılan larvacid uygulaması havaların ısınması ile Sinek, Sivri Sinek ve diğer haşerelere karşı yapılan ilaçlama çalışmaları ilçe merkez ve kırsal alanda devam ediyor. Çalışmalarda bodrum, merdiven arası, hayvansal alanlar ve fosseptik çukurları ilaçlanıyor.

Yapılan ilaçlama çalışmaları ile ilgili Doram Ali Mahalle Muhtarı Hüseyin Bozdoğan, "Doram Ali Mahallesi ve mezraları olmak üzere haşerelerle mücadele ediliyor. Köydeki mevcut hayvan barınakları, fosseptik çukurları, bahçeler, sulak yerler, tamamen ilaçlanıyor. Bu çalışmadan dolayı Akçakale Belediye Başkanı'mız Abdulhakim Ayhan’a ve belediye çalışanlarına, çalışmalarından ve hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim.” dedi.

Akçakale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Ercan, şunları kaydetti: “Kentsel ve kırsal yerleşim alanlarında çevre ve halk sağlığının korunmasında, bulaşıcı ve salgın hastalıkların insanlar ve hayvanlar arasında hızla yayılmasına neden olan ve genel olarak vektör ismiyle anılan canlılarla mücadele önemli bir yer tutmaktadır. Hamam böcekleri, bit, pire, kene ve kemiriciler gibi vektör canlılar vücutlarında taşıdıkları sıtma, sarıhumma, hepatit, tifo, dizanteri, kuş gribi, kırım kongo kanamalı ateşi, H1N1 virüsü (Domuz Gribi) gibi birçok hastalık etkenini insanlara ve diğer zararsız canlılara bulaştırabilmektedir. Tüm bunlarla mücadele amacıyla belediye sınırlarımız dahilinde tespit edilmiş olan dereler, su kuyuları, fosseptik kuyular, inşaat ve bodrum suları, arıtma tesisi ve tahliye kanalları gibi sivrisinek üremelerine müsait noktalarda Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) önerileri doğrultusunda ilaçlama çalışmaları yapılmaktadır. Vektör zararlılara karşı oluşturduğumuz ilaçlama birimimiz hafta içi her gün 8.00-17.00 arasında, 17.00-01.00 arasında ise uçkun mücadelesini yürütmektedir. Müdürlüğümüz haşerelere karşı ilaçlama hizmetini ortak kullanım alanlarında ve hayvansal bölgelere vermektedir.”