Hakkari Belediyesi, kent merkezine içme sularının sağlandığı kaynak su hatlarında meydana gelen arızaları gidermek için 2 bin 780 rakımda çalışma başlattı.

Yaklaşık bir haftadır kent merkezinde içme suyu depolarında suların azalması nedeniyle mahallelere su verilememesi üzerine başlayan içme suyu problemini çözmek için harekete geçen Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehre içme sularının sağlandığı Otluca köyü bölgesindeki kaynak su isale hatlarında yedi ayrı arızanın oluştuğunu tespit etti. Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, merkeze 22 kilometre uzaklıkta, 2 bin 780 rakımda bulunan Karadağ, Kızıldere, Üçgöze ve Golan kaynak su bölgelerine 14 personel, 2 iş makinesi, 1 mobil jeneratör ve kaynak makinesi ile hareket etti. Arıza çalışmalarının en az iki gün süreceği ve bu süre içerisinde şehirde su kesintisinin yaşanacağı belirtildi.

“HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLİYORUZ”

Şehirde su problemin yaşanmasına neden olan arızalar ve başlatılan çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Mehmet Kızılkaya, “Tespit ettiğimiz yedi noktada, yer kayması nedeniyle çelik borunun ana kaynaktan ayrışması neticesinde arızalar meydana geldi. Personellerimiz ile buraya gelip arızaları onarmak için 2 bin 780 rakımda çalışıyoruz. İki gün daha bu çalışmamız devam edecek. Fakat bu çalışmalar bittikten sonra, mevsim itibariyle kaynak sularda kurumalar görülmekte, bu nedenle gerçekten de kasım ayına kadar ciddi sıkıntılar yaşanabilir. Elimizden geldiği kadar tasarrufa yönelmemiz gerekiyor. Yaşanan sıkıntılardan ötürü tüm halkımızdan özür diliyoruz.” dedi.