Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği 2015 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başkanlığında toplanan Köylere Hizmet Götürme Birliği toplantısı bazı muhtarlar ve İl Genel Meclis Üyelerinin katılımı ile Müftülük toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda köylere parke taşı yarımında bulunuldu.

Toplantı öncesinde konuşan Kaymakam İbrahim Çay, bu sene ilk etapta 55 bin metre kare parke taşı yarımında bulunacaklarını söyledi. Çay konuşmasında, "2015 yılının ilk toplantısını yapıyoruz. Bugünkü çağırdığımız köy muhtarlarımıza birlik imkanları dahilinde ve Özel İdarenin imkanları dahilinde köylerimize biner metrekare proje şartı ile parke yardımı yapacağız. Bunun yarısını birlik olarak biz karşılayacağız, yarısını da özel idare ve il genel meclis üyesi arkadaşımız tamamlayacak. Burada ki amacımız, her zaman geldiğimizden bu yana söylüyoruz. İlçede ne varsa köyde de aynısı olsun diyoruz. Bizim ayağımız çamura değmiyorsa köydeki arkadaş ve vatandaşlarımızın da ayağı çamura değmesin diyoruz. Bu nedenle de geldiğimizden bu yana 120 bin metre kare parke yardımında bulunduk. Bu sene ilk etapta 55 bin metre kare parke dağıtacağız. Biz inanıyoruz ki verdiğimiz parke ile muhtar arkadaşlarımız onu 2 ve 3'e katlayarak köylere hizmet getireceklerdir." dedi.

Kaymakam İbrahim Çay, toplantının iki grup halinde yapılacağını ve ikinci grubun da ilerleyen günlerde toplantı için çağrılacağını söyledi. Çay, konuşmasının ardından köy muhtarları ile parke dağılımı konusunda fikir alış verişinde bulundu.