Ramazan ayı dolayısıyla ildeki denetimlerini sıklaştıran Bitlis Belediyesi, bu kapsamda fırın ve imalathanelere yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ramazan bayramının da yaklaşmasıyla birlikte işyerlerinde genel düzen, hijyen, genel temizlik kuralları, alet, ekipman temizliği, kişisel temizlik, depolama ve muhafaza koşulları denetimi yapan denetim ekibi, olumsuzluk tespit edilen fırın sahiplerine halk sağlığı ve hijyen konusunda gerekli uyarılar yapılarak tespit edilen eksikliklerin en kısa sürede giderilmesi sağlıyor.

Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, Bitlislilerin Ramazan ayı süresince sağlıklı ve güvenli alışveriş yapabilmeleri için gıda imalathanelerine yönelik denetimlerin artarak devam edeceğini belirterek, “Denetimler sırasında esnafımızı eksiklikleri ve hataları konusunda uyarıyoruz. Eğer hata tekrarlanıyorsa cezai işlem uyguluyoruz. Esnafımız da yapılan denetimler sonrası eksikliklerini gideriyor” dedi.

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Zabıta Sorumlusu Sabahattin Sulak da vatandaşların sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ekmek yiyebilmeleri için kentte bulunan tatlıcılar, market ve ekmek fırınlarının sıkı bir şekilde denetlendiğini belirtti.