Bitlis Belediyesi, ildeki trafik ve park sorununu çözmek amacıyla şehir merkezinde bulunan caddeyi ücretli otoparka dönüştürecek.

Geçen yıl altyapı çalışmalarına ağırlık veren Bitlis Belediyesi, bu yıl ise şehirde her geçen gün büyük sorun haline gelen trafiğe el atıyor. Belediye tarafından bu yıl çalışma sezonunda yapılacak olan çalışma ile il merkezinin içinden geçen Beddiüzzaman Saidi Nursi Caddesi normal parka katılarak, ücretli otoparka dönüştürülecek.

Yapılacak olan çalışmayla ilgili bilgi veren Belediye Eş Başkanı Hüseyin Olan, “Kentte altyapı çalışmamız var. Altyapı çalışmalarından dolayı bu trafik sorununa el atamamıştık. Ancak Beddiüzzaman Saidi Nursi Caddesi'nde bir çalışma var. Trafiği rahatlatmaya çalışıyoruz. Köy minibüslerini, Arap Mevkisi dediğimiz yere yönlendireceğiz. Şehir içi minibüsleri de aynı yere koyacağız. Esnafın araçlarını da yine Arap Köprüsü mevkisine yönlendireceğiz. Şehri o şekilde rahatlatıp, o caddeyi de kiralık otopark haline getirip trafiği rahatlatmak istiyoruz.” dedi.