Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mart ayında suya zam yapmış, Haber46'nın yapılan bu gizli zammı açığa çıkarmasının ardından zammı 30 Nisan tarihine ertelediğini duyurmuştu. Haber46'nın korona virüs nedeniyle büyük ekonomik sıkıntı içerisinde olan Kahramanmaraş'ta su zammının tamamen iptal edilmesi teklifine ise bugüne kadar olumlu bir cevap verilmedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi su zammında ısrar ederken, geçen ay suya yüzde 50 indirim yapan CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise bir müjde daha verdi. Başkan Özcan Bolu Belediye meclisinde bugün alınan kararla su fiyatlarında yüzde 10 indirim daha yapıldığını açıkladı. Özcan sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Geçtiğimiz günlerde suya yaptığımız %50 indirimden sonra bugün de %10 indirim yaptık. Ayrıca 3 ay süre ile gecikme zammı ve faiz uygulanmaksızın faturalar 3 ay ertelenecek. Birlikte Basaracağız. Gün halktan aldıklarını halka geri verme günüdür.

Haber46 olarak büyük ekonomik sıkıntı içinde olan Kahramanmaraş'ta suya yüzde 50 indirim yapılmasa bile en azından 30 Nisan tarihine ertelenen zammın tamamen iptal edilmesini istiyoruz. Ayrıca su faturaları 3 ay faizsiz olarak ertelenmelidir. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ü konuyla ilgili açıklama yapmaya davet ediyoruz.