Bornova Belediyesi’nin, istihdam sorununu çözmek için özel firmalarla yaptığı işbirliği büyük başarı getirdi. Çalışmak için belediyeye başvuran gençleri özel firmalara yönlendiren Bornova Belediyesi, 8 ayda bin 374 kişiyi çeşitli sanayi kuruluşları ve işletmelerde işe yerleştirdi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gençlerin iş sahibi olup ekonomiye katılmaları için her türlü imkanı değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi

Belediye bünyesinde oluşturulan birim, çalışmak için başvuran gençlerin CV’lerini biraraya getirerek, büyük sanayi kuruluşları başta olmak üzere pek çok özel firmayla irtibata geçti. Bu kapsamda Bornova Belediyesi’ne bırakılan CV’ler, eğitim, kişisel yetenek ve özelliklere göre gruplandırıldı. Tasnif çalışmasının ardından irili ufaklı pek çok firmayla irtibata geçen Bornova Belediyesi, bu firmaların ihtiyaç duyduğu elemanları ve özelliklerini belirledi. Belediye’ye gelen CV’ler içinden uygun özelliklere sahip kişiler firmaların insan kaynakları yöneticileriyle buluşturulurken, muhtarlıklara da hangi özellikte elemanlara ihtiyaç duyulduğunu anlatan ilanlar asıldı.

İş arayan gençlerle işçi arayan firmaların buluşturulduğu toplantılar meyvesini kısa sürede verdi. 8 ayda 1374 kişi bu çalışma kapsamında işe yerleştirildi. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, çalışmak üretmek isteyenlerin iş sahibi olmalarına aracı olmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. 8 ayda 1374 kişiyi işe yerleştirdiklerini belirten Atila, “İşsizlik ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de önemli sorunların başında geliyor. İŞKUR, esnaf ve sanayiciyle biraraya gelerek işsizlik sorununu birlikte çözmeye çalışıyoruz. Birçok vatandaşamıza iş imkanı sunduk. Bunu daha da artırmak istiyoruz. Bütün KOBİ’lerden esnafımızdan üreticimizden, sanayicilerimizden destek olmalarını bekliyoruz. İşe giren arkadaşlarımızın da daha çok çalışarak diğer arkadaşlarımıza örnek olmasını önemsiyoruz. Bornova bizim evimiz diyoruz. Çocuklarımızın geleceği için anne ve babalarına daha iyi iş olanakları yaratmak amacıyla kurduğumuz ekiple çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İŞ ARAYANLARA ÖZEL EĞİTİM

Öte yandan iş arayanlarla firmları buluşturan Bornova Belediyesi, lise son sınıf öğrencilerine de gelecekte yaşayacakları iş arama süreçlerinde daha başarılı olmaları için İŞKUR işbirliğiyle eğitim verdi. Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda lise son sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen toplantıda, kurumun iş ve meslek danışmanları Mustafa Güler, Sibel Çitim, Samet Barışsever ve Seher Özdemir sunum yaptı.

Toplantıda meslek seçiminde gözönünde bulundurulması gereken kriterler, yanlış meslek seçiminin sonuçları gibi pek çok konu üzerinde duruldu. Doğru meslek seçiminde insanın kendisini ve çevresini iyi tanımasının etkiliği olduğunun belirtildiği toplantıda, hedef belirledikten sonra planlı bir şekilde bu hedefe ulaşmak için çalışmanın önemine değinildi. Ayrıca üniversiteden mezun olduktan sonra CV hazırlayıp firmalara iş başvurusu yapacak gençlere bu konuda da bilgi verildi. Uzmanlar, iş arayanları bir adım öne çıkaracak özelliklerin CV’ye yazılmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, bunların yazılabilmesi için şimdiden çok çalışılması gerektiğini anlattı.