İzmir'in Bornova Belediyesi, ilçedeki yolları yenilemek için harekete geçti. Yıpranan yolları yenilemek için 20 bin ton serme sıcak asfalt ihalesinin hazırlıklarını başlatan belediye, havaların ısınmasıyla birlikte 15 kilometre uzunluğunda yolu baştan aşağıya yenileyecek. 5 bin tonluk ayrı bir ihaleyle ise çeşitli noktalarda yamalar yapılacak. Yamalar, 4 kilometrelik uzunluğa erişecek.

Bornova Belediyesi, toplam 25 bin tonu bulan asfaltı hangi yollarda kullanacağını özel bir çalışma ile belirleyecek. Belediye ekiplerinin yaptığı tespitlerin yanısıra vatandaşların istekleri ve muhtarların da talepleri dikkate alınacak. Konuyla ilgili olarak muhtarlara gerekli yazılar gönderildi. Bornovalılar, asfaltlanmasını istedikleri sokakları muhtarlara bildirerek, taleplerinin Bornova Belediyesi’ne iletilmesini sağlayabilecek. İlçede yaşayanların taleplerine ve yolların durumuna göre yapılacak değerlendirmenin ardından asfaltlama çalışmaları başlayacak.

Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’nın İzmir’in yükünü taşıyan ilçelerin başında geldiğini belirterek, “İlçemiz, İzmir’e hem Ankara hem de İstanbul yönünden gelen araçlar için geçiş noktası niteliğinde. Üniversitelerimiz, fabrikalarımız, sanayi sitelerimiz ve bunlara benzer pek çok çekim noktaları nedeniyle önemli bir trafik yoğunluğuna sahibiz. Yapacağımız çalışmayla hem ilçemize gelen misafirlerimizin hem de Bornovalıların daha konforlu bir şekilde seyehat etmelerini sağlayacağız.” dedi.