Kırklareli Belediyesi, kentin çeşitli bölgelerinde yer alan boş arsaları geçici otopark olarak değerlendirme çalışmalarına başladı.
Kent merkezinde uygunsuz amaçlar için kullanılan metruk binalar, yapılan tespitler veya gelen şikayetler doğrultusunda arsa sahiplerinden alınan izinler sonrası yıkılarak geçici otopark kullanımı için düzenlenmeye başladı.
Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonrası düzenlemeler başlarken, bugüne dek 3 arsa geçici ücretsiz otopark yapıldı.
Karacaibrahim Mahallesi Kayyumoğlu Çeşme Sokak, Karakaş Mahallesi Kuşdili Sokak ve İstasyon Mahallesi Yaren Sokak’ta yer alan boş arsaların geçici ücretsiz otopark olarak yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet S. Kesimoğlu, bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.
Kesimoğlu, ‘’ Kentimizin belirli bölgelerinde yer alan ve uygunsuz amaçlar için kullanılan arsaları tespit etmeye başladık. Bu arsalarımızın tespiti sonrası üzerinde metruk binalar varsa bunların yıkımını gerçekleştirdik. Boş olan arsalarımızın da düzenlemesini yaptık. Belirlediğimiz bölgelerdeki arsa sahiplerinden izin alarak bu çalışmaları gerçekleştirdik. Geçici ve ücretsiz olan otoparklarımızın zemin düzenlemesini gerçekleştirerek hizmete sunduk. Bu çalışmalarımız tespit edilen bölgelerde devam ediyor. Bu geçici otoparklarımız ile mahalle aralarında bulunan araç yoğunluğunun bir nebze de azalmasını hedefliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da bize destek olmasını bekliyoruz’’ diye konuştu.