İzmir'in Buca Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporunun görüşüldüğü nisan ayı meclis toplantısı, Başkan Levent Piriştina’nın yönetiminde yapıldı. Rapor 24 kabul, 9 ret ve 1 çekimser oyla meclisten geçti. Piriştina, geride bıraktığı bir yıllık sürede yaptığı icraatlarını, hazırladığı bir filmle anlattı, “Buca’nın kültür, eğitim, spor ve sanatla anılması en büyük hedefimiz.” dedi.

Görev süresi boyunca yatırımların artarak devam edeceğini söyleyen Başkan Piriştina, “Bu dönem beş yıl boyunca kültürde ve eğitimde, iddia ile söylüyorum, hiçbir il ve ilçe bizim kadar yatırım ve mesai vermiş olmayacak. Gönlümüzün, paramızın, mesaimizin ve gücümüzün yettiği kadar bu kentte kültürü, okumayı, sporu genişletmek ve geliştirmek için çalışacağız. Kültürle, eğitimle anılmak en büyük hedefimiz. Bunu başaracağımıza inanıyorum.” diye konuştu. İlçede 30 bin çocuğa ücretsiz dağıtılan "Çevreci Başkan Amca" kitaplarını, 1. ve 8. sınıf düzeyindeki 49 bin 100 çocuk ve 3 bin öğretmenin online eğitim imkanı bulduğu doğaya ve ekonomiye de katkı sağlayan online eğitim projesini ve çalışmalarına başlanan, dört yılda 4 bin öğrenciye ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları verecek Bilgi ve Eğitim Atölyesi'nin, eğitime gösterdikleri hassasiyetin somut örnekleri olduğunu belirtti.

Buca’da çok uyumlu bir çalışma ortamı yakaladıklarını ve görev süresinde belediyenin çok daha faydalı hizmetlere imza atacağına inandıklarını söyleyen AK Parti Grup Başkan Vekili Ünal Ömür de, “Grubum adına söylemek isterim ki sizinle burada gayet ahenkli ve uyumlu bir çalışma ortamı yakaladığımızı düşünüyorum. Buradaki arkadaşların da gayet iyi niyetli ve samimi olduğunu düşünüyoruz. Arkadaşlarımın söyledikleri, sizlere katkı koymak içindir. Ümit ediyoruz ki Buca Belediyesi, bu beş yıllık sürede çok daha faydalı hizmetler yapacaktır, buna inanıyoruz.” dedi.