CHP Antalya milletvekili adayı Çetin Osman Budak, Yeni Büyükşehir Yasası ile belde ve köylerin hizmetten mahrum kaldığını söyledi. Budak, yasadaki yanlışların can ve mal kaybına sebep olduğunu açıkladı.

Budak, CHP Antalya milletvekili adayı Cavit Arı'yla Korkuteli’nin Çomaklı köyündeki yangında hayatını kaybeden Mehmet ve Yusuf Cibcir’in cenazesine katıldı. Cibcir ailesine ve Çomaklı halkına başsağlığı dileyen Budak, bu tür acıların yeniden yaşanmaması için Büyükşehir Yasası’nın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yasadaki yanlışların can ve mal kayıplarına sebebiyet verdiğini dile getiren Budak, “Daha önce belde olan Çomaklı’da itfaiye ve iş makinası vardı. Ancak yeni yasayla birlikte hepsi merkeze çekildi. Yakın geçmişte Bozova’da çıkan yangında da aynı sorunlarla karşılaşılmıştı. Birbirine 10 dakika mesafede olan beldelerin tamamının kapatılması hizmetin yerinden yapılması imkansız hale getiriyor. Bunun gibi birbirine yakın beldelere hizmetin bir merkez aracılığı ile yapılması çok daha sağlıklı bir yoldur. Bu halen canlı olan bir olaydır. Daha başka canların yanmaması için çalışmaların acilen yapılması gerekiyor.” diye konuştu.

"İŞ MAKİNALARI YOK, YOLLAR PERİŞAN DURUMDA"

Yeni yasayla birlikte köy ve beldelerin hizmet alamadığına dikkat çeken Budak, şunları söyledi: “İş makinası olmadığı için yollar perişan durumda, itfaiye olmadığı için yangınlara zamanında müdahale edilemiyor. Belde ve köyler hizmet alamaz duruma geldi. Yasa’dan önce Çomaklı’nın 3 adet otobüsü vardı. O araçlarda alınınca ulaştırma hizmetlerinden de mahrum kaldılar. Büyükşehir Yasası’nın eksikleri ve açıkları acilen giderilmeli. CHP iktidarında merkezden yönetim yerine, yerinden yönetim modelini hayata geçireceğiz. Bu sayede köyler eski statüsünü kazanacak, hizmetler herhangi bir aksaklığa uğramdan vatandaş ile buluşacak.”

Olayın meydana geldiği gece köyde bir itfaiye aracının olmasının çok daha farklı sonuçlar doğuracağına vurgu yapan Cavit Arı da “Eğer o gece Çomaklı’da bir itfaiye aracı olsaydı yangına daha erken bir sürede müdahale edilebilecekti. Belki bu sayede can kaybı olmayacak ya da daha az maddi kayıp yaşanacaktı. Köy halkı yangına geç müdahale edildiğini söyledi. Çomaklı Köyü ilçe merkezine yaklaşık yarım saatlik bir mesafede. Kapatılan belediyelerin yerine o bölgeye hitap edecek olan bir hizmet anlayışının yerleştirilemediği açıkça görülüyor. Yaşanan acı olay bunun bir gereklilik olduğunu net bir şekilde ortaya çıkarmıştır.” ifadelerini kullandı.