Muş'un Bulanık Belediyesi yeşil alan çalışmaları kapsamında Kültür Mahallesi’nde başlattığı aile parkı çalışmalarını tamamlandı. Bulanık Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen yeşil alan çalışmaları kapsamında yapımına başlanan aile çay bahçesi parkı tamamlandı. Kültür Mahallesi’nde bulunan su deposu alanında yapılan düzenleme çalışmalarından sonra ağaçlık bölgeye 7 adet çatılı bank olmak üzere 14 oturma bankı yerleştirildi.

Doğal havuzun bulunduğu park alanına bay ve bayan WC ile çay ocağı kulübesi inşa edilerek, etrafına çekilen tel örgülerle su deposundan ayrılan parkta, vatandaşların rahatlıkla piknik yapabileceği sosyal bir tesis oluşturuldu. Halkın rahat ve huzurlu bir ortamda dinlenip güzel vakit geçirebileceği aile çay bahçesine talep olan işletmeciler arasında yapılan değerlendirmeden sonra park, en kısa zamanda halkın hizmetine açılacağı belirtildi.

TAMAMLANAN İKİ PARK HALKIN HİZMETİNE AÇILACAK

Bulanık’ta yetersiz olan yeşil alan ve çocuk oyun parkları için yeni alanlar oluşturulacağını ve halkın ihtiyacını karşılayabilecek şekilde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirten Park ve Bahçeler Müdürü Doğan Karabalık, Yeni Mahalle’de yapımı devam eden Uğur Kaymaz Parkında da çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti. Açılışa hazır hale getirilen parkların işletilmesi için yapılan başvurular değerlendirilip encümen kararıyla kiraya verileceğini dile getiren Karabalık, her iki parkın da en kısa zamanda halkın hizmetine açılacağını kaydetti.