Bursa Büyükşehir Belediyesi, kültürel etkinlik ve gezilerde kullanılan 26 yaş ortalamasına sahip otobüslerin yerine son model konforlu 26 adet yeni otobüs aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni araçlardan 8’inin geldiğini ve kısa süre içinde tamamının teslim alınacağını belirterek, tek amaçlarının Bursalılara hizmetin en kalitesini vermek olduğunu söyledi. Yeni stadyum, belediye binası, Bilim Teknoloji Merkezi gibi anıtsal eserleri bir bir Bursa’ya kazandırırken, doğrudan vatandaşları ilgilendiren sosyal hizmetlerde de hizmet çıtasını en üst seviyeye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, bu doğrultuda hizmet araçlarını da yenilemeye devam ediyor. Sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanılan ve yaş ortalaması 26’yı bulan otobüslerin yerine 48’er kişilik 26 adet son model Mercedes marka otobüs alındı. Yeni alınan otobüslerden 8’i teslim alınırken, diğerlerinin kısa sürede Bursa’ya gelmesi bekleniyor.

Vatandaşların yaşadıkları kenti ve ülkeyi tanımaları için sosyal kültürel gezi etkinlikleri düzenlendiğini ancak eski araçlarla bu hizmetin sağlıklı verilemediğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bu nedenle daha çık dışarıdan hizmet alımı yapıyorduk. Ancak artık kendi araçlarımız gelmeye başladı. Donanımları, yakıt tüketimleri ve çevre dostu motorları ile her türlü konfora sahip araçlarımız artık Bursalılara hizmet vermeye başlıyor. Bu araçlarla 16 milyon TL’lik yeni bir araç parkına sahip olduk. Halkımız her şeyin en iyisine en kalitelisine layık." dedi.