Bursa'da, Nilüfer ve Doğancı Barajlarını besleyen su havzasının koruma altına alınması hedefiyle Baraklı, Pınarcık, Dağdibi, Epçeler ve bölgedeki yerleşim alanlarında altyapı çalışmaları başlatıldı.
Keles’in Baraklı Mahallesi’ndeki altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaların tamamlanmasıyla derelere akan kanalizasyon atıklarının kontrol altına alınacağını ve böylelikle barajları besleyen su havzasında kirliliğin önüne geçileceğini söyledi.

Keles’in Baraklı, Pınarcık, Dağdibi ve Epçeler mahallerinde altyapı çalışmaları hızla sürerken, Recep Altepe, beraberindeki Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile birlikte Baraklı’daki altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir’e dahil olan her ilçede 10’larca milyonluk altyapı çalışması yapıldığını hatırlatan Başkan Altepe, şunları kaydetti: "Özellikle bu bölge bizim çok önemli. Çünkü Baraklı ve bu bölge aynı zamanda Bursa’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Nilüfer ve Doğancı Barajı havzası içinde yer alıyor. Bu bölgede altyapı bulunmadığı için kanalizasyon atıkları derelere, oradan da barajlara ulaşabiliyordu. Şimdi tüm bu bölgede içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı imalatlarını başlattık. Bu bölgede 1 milyon liralık yatırım yapıyoruz. Diğer köylerle birlikte bu yatırım 3,5 milyon lirayı bulacak. Böylelikle hem kırsal yerleşim alanları sağlıklı bir altyapıya kavuşmuş olacak hem de baraj havzaları korunmuş olacak."