Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Mecliste, komisyon raporlarına ait 40 ve idare tekliflerine ait 6 madde görüşüldü. Komisyon raporlarının 23. maddesinde yer alan, Gülnar’ın Işıklı ve Sarıkavak Mahalleri’nde 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile ilgili yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu alanlarda Güneş Enerji Santrali (GES) kurulmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı ‘Enerji Üretim Tesisi’ yapımı ve bu tesise yönelik imar planı hazırlanması teklifi oy birliği ile kabul edildi.

Sokak isim değişikliklerinin komisyon raporlarında oldukça fazla yer almasıyla ilgili konuşan Başkan Kocamaz, “Bazı belediyelerden ismi değiştirilen sokaklarla ilgili yazı geliyor. Büyükşehir olarak çok önceden bu yetkiyi ilçe belediyelerine vermiş, kendi meclislerinde aldıkları kararı İmar ve Şehircilik Dairesi’ne iletmelerini ifade etmiştik.” dedi. Ayrıca mecliste ‘Halkkent Toplu Konut Uygulaması’ kapsamında hala tapu alamamış olan vatandaşlara, Belediye Kanunu gereği tapu devri yapılmasına oy birliğiyle karar verildi.

Mersin’in en büyük sıkıntısından birinin imar planı olduğunu ve bir an önce bu planla ilgili değişikliklerin yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Kocamaz, “Yeni gelecek olan 1/5000 ve 1/25000 imar değişiklik planları Mersin’in yeni anayasası olacak ve bu anayasayı kimse değiştiremeyecek” şeklinde konuştu.

Öte yandan bir gazetede çıkan haberde Gaziantep GASKİ’nin faturasında abone mesken tüketimi 24 metreküp baz alınarak, ödenecek tutarın 29 lira olarak görüldüğüne değinen Başkan Kocamaz, “Biz Mersin’de aynı miktar suyun ilçelere göre kaç lira olduğunu tek tek hesaplattık. Tarsus’un köyünde bu 26 lira 20 kuruşa, Silifke’nin köyünde 23 lira 61 kuruşa, Mut’un köyünde 17 lira 39 kuruşa, Gülnar’ın köyünde 23 lira 61 kuruşa, Erdemli’nin köyünde 23 lira 61 kuruşa, Bozyazı’nın köyünde 19 lira 98 kuruşa, Anamur’un köyünde 19 lira 98 kuruşa, Aydıncık’ın köyünde 19 lira 98 kuruşa, Çamlıyayla’nın köyünde ise 23 lira 61 kuruşa denk geliyor” diye konuştu.