Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Hak-iş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Aslan ile diğer yetkililer ve işçiler katıldı.

Toplu sözleşme öncesi bir konuşma yapan Hak-iş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Aslan, 1983 yılından bu yana Kahramanmaraş’ta sendikal faaliyet içerisinde bulunduklarını ifade ederek, o tarihten beri Kahramanmaraş Belediyesi ile sözleşme imzaladıkalrını ifade etti.

Başkan Aslan: “Bu yıl da Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Bey’le sözleşme imzalayacağız. Burada bulunmaktan ve 30 yıldan beri Belediye ile sözleşme imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu arada taşeron kardeşlerimiz için de kanun çıktı ve fatih başkanımız onları da sendikalaşma adına çalışmalar yapmasına müsaade ettiği için ayrıca teşekkür ediyorum.

Biz Kahramanmaraş’ta hiçbir zaman rahatsızlık verici bir sendika olmadık. Bundan dolayı da bu kadar zamandır yetkili sendikayız” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise Kahramanmaraş’ın büyükşehir olmasıyla bütün şehir olduğuna işaret ederek: “Biz bir bütünüz. Hep beraber kutsal bir görevi yerine getiriyoruz. Biliyorsunuz şehirler canlı mikroorganizmalar gibidir. Biz de kurumların içerisindeki farkımız 24 saat bu şehre hizmet vermektir. Bu hizmeti de siz mesai arkadaşlarımızın gayret ve azimleri ile yerine getirmekteyiz.
Sizler daha iyi ücretleri hak ediyorsunuz ama bizler de imkanlarımız dahilinde en iyisini vermeye gayret ediyoruz.


Sizlerin çalışma ve gayretlerinizin karşılığı hiçbir zaman ödenemez. Gerçekten güzel çalışmalara imza atıyoruz. Bugün ülkemizin huzurunun sağlanmasında Hak-iş Konfederasyonu sürekli haktan ve hukuktan yana tavır sergilemiştir. Bundan dolayı da bu konfederasyonla çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. Sözleşmemizin belediyemize, işçi kardeşlerimize şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Uslu sözleşmeleri imzaladılar.