Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu’ya yapılacak yatırımlar konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Çorlu Belediyesi’ni ziyaret etti.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi yetkilileri, Çorlu’da ortaklaşa gerçekleştirilecek projeleri masaya yatırmak üzere ortak bir toplantı düzenledi. Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Büyükşehir Belediyesi'nden Genel Sekreter yardımcıları Tamer Dodurka ve Zeki Gürcün, Fen İşleri Daire Başkanı Oktay Çolpan, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yüksel Özdal, Çorlu Belediye Başkan yardımcıları Ahmet Sarıkurt ve Erdoğan Demirci ile Strateji Geliştirme Md. V. Erkan Kaçar hazır bulundu.

Toplantıda, yapılması planlanan Atakent Ticaret Merkezi, Kuzey Yolu Projesi (Halit Ziya Uşaklıgil Cd. – 1 Kasım Cd. – Atilla Cd.), Emlak Konut Çevre Yolu Giriş Çıkış ve Köprülü Kavşak Projesi, Hıdırağa Mahallesi’nde yapılacak şehirlerarası otobüs terminali, Hıdırağa Mahallesi’nde yapılacak meyve-sebze hali, Hatip Mahallesi’nde yapılacak kapalı spor salonu ve Kazımiye Mahallesi’nde yapılacak katlı otopark projeleri masaya yatırıldı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Çorlu’nun bu büyük yatırımlara fazlasıyla ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Baysan, bu projelerin bir an önce hayata geçirilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin de, Çorlu Belediyesi’nin de elinden ne geliyorsa yapması gerektiğini ifade etti. Çorlu’nun, Trakya’nın en büyük ve en gelişmiş kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Baysan, bu projelerin gerçekleşmesi hâlinde günden güne büyüyen Çorlu’nun daha rahat bir nefes alacağını belirtti.

Başkan Albayrak ise seçimin kazanılmasında büyük rol oynayan Çorlu’ya minnet borcunu ödemek istediklerini ifade ederek, bedeli 100 milyon lirayı aşacak yatırımlarla Çorlu’da büyük bir yatırım atağı gerçekleştireceklerini; kamulaştırmaların, arazi tahsislerinin ve gerekli imar uygulamalarının tamamlanmasıyla projelerin fizikî olarak hayata geçirilmesinde hiçbir engel kalmayacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Albayrak ve ekibi, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt eşliğinde söz konusu projelerin uygulanacağı alanlarda arazi incelemesinde bulundu.