Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda halk otobüsü sahipleri ile biraya gelen Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş, ulaşımda yapılan dönüşüm ve uygulamaya konan havuz sistemi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Yapılan uygulama hataları konusunda daha dikkatli davranılmasını ve herhangi bir cezai yaptırıma meydan verilmemesi konusunda uyarılarda bulundu.

Kahramanmaraş Halkına kaliteli ulaşım hizmetinin verilmesinin öncelikleri olması gerektiğine değinen Daire Başkanı Deliktaş, özellikle şoför kalitesine dikkat edilmesinin, hareket saati ve güzergahlara uyulmasının, durakların verimli kullanılmasının ve trafikte kural ihlali yapılmamasının öneminden bahsetti. Hizmet odaklı bir çalışmanın toplu taşımada ulaşımın tercih edilmesine ve buna bağlı olarak ta kazancın artacağına vurguda bulunarak, özel sektörün kurumsallaşma adına tek çatı altında toplanmasının ulaşım giderlerini düşüreceğini söyledi.

Toplu taşımada 65 yaş ve üstü taşımacılık için ödenecek devlet yardımı konusunda son alınan karar hakkında gerekli bilgilendirmeyi yapan Daire Başkanı Deliktaş, özel sektör işleticisinin KDV ve yakıtta ÖTV konusunda desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanı Yusuf Deliktaş, daha sonra ulaşım esnafı tarafından sorulan soruları da yanıtlayarak toplantıyı sona erdirdi.