Hatay Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Daire Başkanlığı, ildeki muhtarlarla tanışma ve istişare toplantısı düzenledi.

Muhtarlarla tanışıp, istek ve taleplerini dinlemek üzere düzenlenen toplantıya Muhtarlar Daire Başkanı Derviş Kezat, HATSU İnsan Kaynakları Şube Müdürü Metin Savaş, Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü ve Antakya Muhtarlar Derneği Başkanı Semir Yoğurtçu katıldı. Muhtarlar, mahallelerinde yaşadıkları sıkıntıları paylaşarak çözüm yollarını aradı.

Sokak lambalarının yanmaması, kanalizasyon sorunları, elektrik kesintileri ve sokak temizlikleri ile yaşadıkları sorunlarını paylaşan mahalle muhtarlar, yaşadıkları sorunların en kısa zamanda çözüleceği müjdesini aldı. Ayrıca halkın sorunlarına daha çabuk çözüm üretmek ve belediye ile daha yakın ilişkiler kurmak amacıyla Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak her muhtara bilgisayar verileceği belirtildi.

Muhtarlık odaları olmayanlara ofis yapılacağının da müjdesini veren Muhtarlar Daire Başkanı Derviş Kezat: ''Çok amaçlı salonlar yapılmaya devam edecek. Odaları olmayan muhtarlara muhtarlık odaları yapılacak. İsteklerin makul bir şekilde söylenmesi ile birlikte hangi düşüncede olunursa olunsun Büyükşehir Belediyesi yerine getirecektir .” dedi. İlerleyen günlerde toplantıların devam edeceği ve Ağustos ayı içinde toplantıların bitirileceği belirtildi.

Toplantı sonunda HBB tarafından muhtarlara meşrubat ve pasta ikramında bulunuldu.