Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze, Çayırova, Darıca ve Dilovası ilçelerindeki çiftçilere yüzde 50 hibe yoluyla meyve fidanları törenle dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi, çiftçiye 17 farklı türde 16 bin meyve fidanı dağıtımını kentin batı ilçesindeki çiftçilerle devam etti.

Gebze Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Şefliği’nde düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kırşehir Akçakent Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç ve çiftçiler katıldı. Törende Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, ”Köylünün geçim kaynağı için teşvikler gerçekleştiriyoruz. Bu proje için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da “Yaşadığımız dünya da temiz havaya, toprağa ve suya ihtiyacımız var. Bunun için ağaçlandırma çalışmalarını önemsiyoruz. Ülkemizde en güzel meyveler yetişiyor. İnanıyorum ki dikilecek meyvelerden insanımız en güzel şekilde faydalanacak. Fidanlarımızı usulüne uygun bir şekilde dikmek çok önemlidir. Çiftçi kardeşlerimiz bu konuya hassasiyet göstereceklerdir” şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu sembolik olarak Sahinur Filiz, Hacı Halil Karaaslan ve Osman Pekcan’a fidanları teslim ederken, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’de Orhan Özkan ve Mustafa Tiryaki çiftçilere meyve fidanlarını verdi.

16 BİN MEYVE FİDANI DAĞITILMAYA DEVAM EDİLİYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçiye yüzde 50 hibe ile meyve fidanı veriliyor. 17 farklı türden toplam 16 bin 40 adet meyve fidanı Kocaeli’de ki tapusu ve güncel çiftçi belgesini beyan eden çiftçilere dağıtılmaya devam ediliyor. Tarım arazisi niteliğinde tapusu ve güncel çiftçi belgesini beyan eden çiftçilere 13 bin ceviz, 400 kiraz, 300 elma, 300 erik, 100 vişne, 150 armut, 250 kestane, 200 Trabzon hurması, 300 asma, 400 zeytin, 200 şeftali, 100 kivi, 100 fındık, 50 incir, 100 ayva, 30 mandalina ve 60 nar fidanı dağıtımı Gebze bölgesinde ki çiftçilere de yapıldı.

ZİRAİ TEKNİK DESTEK VERİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü tarafından dağıtımına başlanan meyve fidanları ağırlıklı olarak ceviz fidanından oluşuyor. Kırsal ve Tarımsal Alanlar Şube Müdürlüğü’nün ziraat mühendisleri tarafından gerek meyve fidanlarının teslimi sırasında gerekse fidanların ekimi sonrasında çiftçilere zirai konularda teknik destek de verilecek.