Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Arsuz ilçesine bağlı Höyük Mahallesi’nde yapımı tamamlanan köprünün açılışını yaptı.

Köprü açılışına, Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'ın yanı sıra Fen İşleri Daire Başkanı Ekrem Baldıran Arsuz Belediyesi Başkanı Nazım Çulha, CHP Hatay Milletvekillerinden Mevlüt Dudu ve Serkan Topal, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal katıldı.

Arsuz’da yaşanan selde kullanılamaz hale gelen Höyük köprüsünün yerine Büyükşehir Belediyesi 25 metre uzunluğunda 9 metre genişliğinde yeni bir köprü yaptı. Yapımı tamamlanan köprünün açılışında konuşan Höyük Mahalle Muhtarı Rıdvan Dural, “Bu güzel köprüyü Arsuz halkına armağan ettiği için Başkan Savaş'a teşekkür ediyorum.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş da 133 günde bitiririz diye söz verdikleri köprüyü 110 gün sonra açmanın onurunu yaşadıklarını söyledi. 15-20 gün içinde Arsuz da bir büyük köprünün daha temelini atacaklarını aktaran Savaş, “Yol yapmaya devam edeceğiz. Ama sizin gönlünüzdeki yola talibiz. O yollar kalıcıdır.'' diyerek köprünün açılışını gerçekleştirdi.