Çankaya Belediyesi, Kızılay ve Seyran bölgesini birbirine bağlayan 96’lar Yaya Üst Geçidi'nde bir dizi iyileştirme ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Çankaya Belediyesi’nin 1994 yılında hizmete açtığı 96’lar yaya üst geçidi, engelli rampası sayesinde çocuk, yaşlı, engelli her yaştan insanın kolay ulaşımına 21 yıldır köprü oluyor.

Kültür mahallesinde bulunan ve trafik akışının yoğun olması nedeniyle insanların can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından 1994 yılından bu yana kullanılan 96’lar yaya üst geçidi zamanla yenileme çalışmalarına giriyor.

Engelli rampası olmasıyla engelli vatandaşların rahatlıkla kullanabildikleri üst geçit, bu özelliğiyle Türkiye’de bir ilke imza atarken 270 metrelik yürüyüş yolu ile de bir semti diğer semte bağlıyor. Çankaya Belediyesi Ankaralıların 21 yıldır kullandığı üst geçitte bir dizi iyileştirme ve yenileme çalışmalarını sürdürürken son olarak çelik zeminleri kauçuk zeminlere dönüştürüp mevcut betonarme duvar ve demir aksamın boyama işlerini tamamladı.

Şehrin merkezinde vatandaşların yoğun olarak çeyrek asra yakın zamandır kullandığı üst geçit, 270 metre uzunluğu ve engelli rampası ile Ankaralılara hizmet vermeye devam ediyor.