Çankaya Belediyesi, yeni parkların tamamlanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bazı parklarda çalışmalar tamamlanırken bazılarında çalışmalar çok yönlü devam ediyor.

Park sayısını 500’e tamamlamak üzere yola çıkan Çankaya Belediyesi yeni parklardaki çalışmalarını sürdürüyor. Ankara’nın en yeşil ilçesi olan ve yapımı süren yeni parklarla bu özelliğini pekiştirecek Çankaya’da çalışmaların tamamlanması ile birlikte 50 bin metrekarenin üzerinde yeni yeşil alan halkın hizmetine sunulacak.

Yaşamkent’te Yaşar Kemal Parkı, Çukurambar’da Pony Park, Beytepe Köyü Parkı ve Yıldız Yaya Bölgesi’nin yanı sıra Mutlukent, Oran ve Mimar Sinan mahallelerindeki parkların çalışmaları sürerken, Çansera’da Biyolojik Gölet, Alacaatlı’da Dr. Ahmet Küçükel Parkı ile Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış Parkı’nda sona varıldı.

Tamamlanan ve yapımı süren yeni parklar içinde 16 bin metrekarelik alanı ile Yaşar Kemal Parkı en büyük yeşil alan olarak göze çarparken, Pony Park özellikle çocuklara yönelik farklı anlayışla Çansera’da kurulan Biyolojik Gölet ise doğal güzelliğiyle Ankaralıları ağırlayacak.