Çankırı Valiliği ile Sudan Cumhuriyeti Orta Darfur Eyaletleri arasındaki işbirliğini geliştirmek üzere ‘Kardeş Şehir’ anlaşması imzalandı. Anlaşmaya imza atmak ve çeşitli incelemelerde bulunmak üzere bir heyet ile Çankırı'ya gelen Orta Darfur Eyalet Valisi Jafar Abdel Hakem lshaq, Vali Vahdettin Özcan’ı makamında ziyaret etti. Heyete ziyaretinde Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Gürbüz eşlik etti.

Vali Özcan tarafından karşılanan konuk Vali lshaq, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Vali Özcan, heyeti Çankırı’da misafir etmekten duyduğu mutluluğu dile getirirken, Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Sudan arasındaki işbirliği çalışmasını ve Sudan’da yaşanan ekonomik gelişme ile demokrasi atılımlarını yakından takip ettiğini ifade etti. Çankırı ile Orta Garfur’un ‘Kardeş Şehir’ olmasından mutluluk duyduğunu belirten Vali Özcan, ilişkilerin artarak devam edeceğini söyledi.

Orta Darfur Eyalet Valisi Jafar Abdel Hakem lshaq ise, Türkiye'nin Sudan'a bütün konularda destek verdiğini belirterek, “Orta Darfur ile Çankırı arasında dağlar bakımından bir benzerlik var. Bu ziyaretten Türkiye'nin tecrübesinden yararlanmak istiyoruz. Bu yüzden biz gelirken bazı bakanlarla beraber geldik. Bu antlaşmanın teknik adımlar atma konusundan önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz arıcılık becerileri hakkında bilgi almak istiyoruz. Arıcılık orada yapılıyor ama gelişmemiş bir alan. Türkiye’de ki tecrübelerden yararlanmak istiyoruz. Özellikle sebze, meyve ve hayvancılık konularında bilgi sahibi olmak istiyoruz. Yeni valilik olduğumuz için bazı alanlarda yardıma ihtiyaç duyuyoruz.” diye konuştu.

Konuk Vali lshaq, Vali Özcan’a üzerinde ayet yazan Devekuşu yumurtası, Vali Özcan ise tuz lambası hediye etti. Konuşmaların ardından Valilik Toplantı Salonu’na geçilerek Vali Özcan ve Vali lshaq tarafından hazırlanan protokol imza altına alındı.